Командира роты десантников будут судить за сдачу плацдарма

Військовою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира розвідувальної десантної роти, обвинуваченого у бездіяльності, що призвело до небоєздатності ввіреного йому підрозділу

6 грудня 2014 військовою прокуратурою Південного регіону України направлено до суду обвинувальний акт відносно командира розвідувальної десантної роти однієї з військових частин в зоні АТО у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 426 Кримінального кодексу України (бездіяльність військової влади, що спричинило тяжкі наслідки).

Відповідно до висновків проведеної у кримінальному провадженні військово-тактичної експертизи зазначений командир військового підрозділу, на якого було покладено відповідальність за виконання ротою бойового завдання у межах Луганської та Донецької областей, під час блокування підрозділу невстановленими озброєними особами, всупереч вимог статей 22, 111 Статуту внутрішньої служби, не використав право особисто та у складі підрозділу застосувати зброю, що призвело до захоплення закріпленої за ним військової техніки, зброї та боєприпасів і, як наслідок, втрати боєздатності.

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід «особисте зобов’язання».

Санкція статті передбачає відповідальність від 3 до 7 років позбавлення волі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

You may also like...