Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.02.2015

 В столиці 2 лютого працівники ДАІ виявили 293 порушення правил дорожнього руху.

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 85 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сів 21 водій. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 29 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 22 керманича та виявили 33 пішоходи-порушники.

Державтоінспекція столиці звертає увагу водіїв на те, що останнім часом почастішали пригоди, коли водії через керування автомобілем напідпитку та перевищення швидкості потрапляють у дорожньо-транспортні пригоди. Типові аварії для нетверезих водіїв – це виїзд на зустрічну смугу і лобове зіткнення. Наслідки таких автопригодзавждисерйозні.Водії, пам»ятайте, алкоголь та кермо – не сумісні.
У понеділок, в столиці зареєстровано 3 ДТП, в яких троє людей отримали травми.Зокрема, двіавтопригодисталисяза участюнетверезихводіїв.

Як приклад, ранком 2 лютого, на проспекті Визволителів,17, що у Дніпровськомурайоні, водійкеруючиавтомобілем «Тойота ЛендКрузер» не впорався з керуванням та здійснивнаїзд на перешкоду. Як з»ясувалося, 25-річний водійзнаходився за кермом у стані алкогольного сп»яніння. Внаслідокпригодикерманича з закритою травмою грудноїклітини та живота доставлено до ЛШМД.

У Києві, 2 лютого, невідомі особи скоїли вісім незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, одразу три автомобілі було викрадено в Дарницькому районі: з вулиці Архітектора Вербицького – автомобіль «ВАЗ-2106310»,н.з. 09633КК, 1988 р.в., білого кольору; з проспекту П.Григоренка – «TOYOTA VENZA»,н.з. АА5225ІН, 2011 р.в., чорного кольору; з вулиці Вересневої – «FORD SCORPIO»,н.з. АІ4968СК, 1987 р.в., сірого кольору.Також три автомобілі було викрадено в Оболонському районі: з проспекту Маршала Рокосовського –«ВАЗ 2106»,н.з. К6547КІ, 1986 р.в., синього кольору; з вулиці Полярної – «LEXUS ES 350»,н.з. АА8088ОІ, 2008 р.в., чорного кольору; з проспекту Оболонського – «TOYOTA PRADO»,н.з. АА8742СІ, 2006 р.в., чорного кольору. Крім того в Шевченківському районі, з вулиці Салютної, невідомі викрали а/м «ВАЗ 21140»,н.з. АН7525ВМ, 2006 р.в., чорного кольору, а в Голосіївському, з вулиці Маршала Якубовського, автомобіль «BMW X5», н.з. АА6890МК, 2012 р.в., білого кольору. Прийняті міри розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Натомість, інспектори ДАІ виявили автомобілі «LEXUS LS600» та «DAEWOO LANOS», що знаходились в розшуку.У Голосіївському районі інспектори ДАІ затрималиводія мотоцикла «VIPER», під час перевірки якого було встановлено, що транспортним засобом незаконно заволоділи невстановлені особи 29 червня 2014 року в Луганській області. Правопорушника доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...