Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 13.02.2015

 В столиці12 лютого працівники ДАІ виявили 323 порушення правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 99водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 17 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 22 керманича та виявили 33 пішоходи-порушники.

Проблема пияцтва за кермом, як і раніше, не втрачає своєї актуальності на дорогах міста Києва.Кожного дня інспектори столичної ДАІ виявляють 20-30 водіїв напідпитку, іноді і більше. Вчора, працівники ДАІ виявили 23-х нетверезих водіїв, а з початку року за цей вид правопорушення відсторонено від керування 1167 керманичів.

ДАІ нагадує всім водіям, що вживання алкоголю і водіння автотранспорту – несумісні речі, які можуть призвести до негативних наслідків. Пам’ятайте! За керування транспортними засобами у нетверезому стані передбачено штраф від 3400-5950 грн. або позбавлення права керування на термін від одного до двох років, або адміністративний арешт від 7 до 10 днів.

Вчора, в столицізареєстровано2 ДТП, в якихтравми отримали двоє пішоходів.ДАІ радить: аби не потрапитипід колеса транспорту пішоходампотрібномати на одязісвітловідбиваючіелементи. Цезменшитьризикпотрапити в небезпекунапроїжджійчастині. Особливо важливозабезпечити таким одягомдітей. Крім того треба завждипереходити дорогу тільки в місцях де це дозволено правилами дорожньогоруху.

У Києві, 12 лютого, невідомі особи скоїли два незаконних заволодінь транспортними засобами. В Дніпровському районі, уночі, з вулиці Возз’єднання викрадено автомобіль «БМВ-523І, номерний знак ВА4500ВЕ, 2005 року випуску, чорногокольору. Інша автокрадіжка зареєстрована в центрі столиці. Невідомі особи з бульвару Лесі Українки, викрали а/м «TOYOTALANDCRUISER 200, н.з. АА4554ВР, 2012 р.в., чорного кольору». Прийняті міри розшуку.

Звертаємо вашу увагу на те, щоостаннім часом зросла кількість угонів престижних марок. Найулюбленішими моделями автівок у зловмисниківзалишаються «Toyota», «LandRover»,«BMW» та «ВАЗи».Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів уночі. Саме у цей час доби зареєстровано 90% викрадень.

Поради Державтоінспекції аби уберегти транспортні засоби від незаконних заволодінь:

1. Обладнайте автомобіль протиугінними пристроями.

2. Не залишайте ключів замку запалювання.

3. Замикайте машину, навіть якщозалишаєте її ненадовго.

4. Ні в якому разі не залишайте цінні речі, гроші та документи в автомобілі.

5. Зберігайте авто на стоянках, що охороняються.

Натомість,у Шевченківському районі, інспектори ДАІ виявили автомобіль«PEUGEOTPARTNER», що знаходивсяу розшуку.Також, у Дарницькому районі, правоохоронці затримали водія, який керував автомобілем «NISSANTERRANO»з причепом «ALCEMAAT 2014ST», що перевозив крадений автомобіль «VOLKSWAGEN TRANSPORTER». Цей транспортний засіб було викрадено у січні 2015 року. Крім того, під час перевірки було встановлено, що і причеп значиться у розшуку. Невідомі особи заволоділи ним наприкінці січня нинішнього року, на вулиці Ревуцького. Для з’ясування всіх обставин затриманого доставлено до райуправління міліції.

Також, у Дніпровському районі, інспектори ДАІ за підробку документів, затримали водія автомобіля «FORDESCORT”. Під час перевірки водій надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з явними ознаками підробки.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м.Києві

You may also like...