Перед судом постануть учасники ОЗГ, які вчинили 37 злочинів

За матеріалами УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області до суду направлено кримінальне провадження, розпочате відносно організованої злочинної групи, члени якої вчинили 34 крадіжки та 3 незаконні заволодіння транспортними засобами.

Організатором злочинної групи виявився 22-річний мешканець Чернівецької області, який залучив до злочинного промислу своїх двох друзів.

Керівник організованої групи детально розподіляв ролі її членів під час вчинення злочинів в залежності від особистих якостей зловмисників, таких як фізичний стан, навички керування транспортними засобами та вміння відкривати замки.

З середини липня 2014 року по грудень на території Чернівецької та Івано-Франківської областей члени ОЗГ вчинили 37 злочинів, серед яких 34 крадіжки та 3 незаконні заволодіння транспортними засобами.

Злочинну діяльність зловмисників припинено працівниками УБОЗ у грудні минулого року безпосередньо під час крадіжки майна з одного із гаражів, розташованого в Чернівецькій області.

Наразі членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження разом з обвинувальним актом направлено до суду.

За скоєне усім трьом «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...