Суддя Вищого спецсуду придбав ділянку за чверть мільйона доларів (ВІДЕО)

На Вишгородському обвідному каналі Київського моря, неподалік траси Р-69, готується під забудову частина берега. Там планують звести котеджі родини судді Вищого спеціалізованого суду та генерала МВС.

Як з’ясувала програма антикорупційних розслідувань «Наші гроші» (щовівторка о 22:35 на телеканалі ZIK), у 2008 році Вишгородська райдержадміністрація вилучила із земель запасу 13,9 га і передала їх у власність сімом громадянам для ведення особистого селянського господарства. Всі ці люди пов’язані з екс-депутатом регіоналом Бориспільської райради Володимиром Решетилом. Наприклад, Яна Дорожинська реєструвалася з Решетилом за одною адресою. Микола Щирук був партнером Решетила по юридичній компанії «Базис». Максим Резнік разом із Решетилом був депутатом від Партії регіонів у Бориспільській райраді.

Як тільки нові власники отримували землю, її розбивали на менші ділянки і продавали. В результаті низки перепродажів частина землі опиняється у Володимира Решетила.

А 82 сотки набувають у власність Володимир Вільгушинський та Антоніна Вільгушинська – син і матір судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Михайла Вільгушинського. Вони ніколи не займалися бізнесом. Сотка в 2013 році на землю під Вишгородом – в той період, коли Вільгушинські почали її скуповувати – коштувала близько 3 тисяч доларів.

Прохання надати свою декларацію за минулий рік суддя проігнорував. У його декларації за 2013 рік значиться 442 тисячі гривень річного доходу, 30 соток землі, розпочате будівництво на 90 квадратних метрів та квартира площею 80 метрів.

Сусідами Вільгушинських по ділянці стала родина генерал-лейтенанта Геннадія Репіна. У 2010 він керував Департаментом оперативно-технічних заходів МВС. Ділянки записані на дружину Жанну Репіну.

Зараз цю територію приводять до ладу – обгородили парканом, провели електрику, проклали дорогу, поставили шлагбаум та частково перекрили берег. За документами, нові господарі тут займатимуться садівництвом. 

You may also like...