Порушення правил безпеки на виробництві призвело до реального позбавлення волі

Слідчим відділом прокуратури Луганської області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення майстром лісу дільниці Державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки потерпілому (ч. 2 ст. 272 КК України).

Попри невизнання своєї вини вказаною особою, процесуальним керівником прокуратури області у суді доведено, що у січні 2011 року майстер лісу дільниці ДП «Кремінське ЛМГ» в порушення норм Закону України «Про охорону праці», достовірно знаючи, що працівники підприємства не пройшли спеціальне навчання, інструктажі та перевірку знань з професії «лісоруб», не пройшли медичні огляди, не мають посвідчення на право проведення лісосічних робіт, видав останнім наряд на проведення робіт з підвищеною небезпекою, під час виконання яких один з працівників отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком Кремінського районного суду Луганської області вказаного майстра лісу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило тяжкі наслідки потерпілому) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Крім того, суд зобов’язав обвинуваченого відшкодувати потерпілому завдану матеріальну та моральну шкоду у сумі більше 60 тисяч гривень.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...