На Луганщині за одержання хабара судитимуть одного з керівників митного посту «Лисичанськ»

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з керівників митного посту «Лисичанськ» Луганської митниці Державної фіскальної служби України, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Досудовим розслідуванням встановлено, що митник систематично отримував від приватного підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 5400 гривень за видачу свідоцтв про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами всупереч нормам Національного та Міжнародного права.

Відповідно до Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів, відсутність митного вантажосупровідного документа, непроведення контрольних процедур транспортних засобів виключає можливість безперешкодного перевезення вантажу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...