СБУ попередила вивезення до Росії стародруку «Апостола»

Співробітники Центрального апарату та Головного управління СБУ в АР Крим попередили вивезення до Росії стародруку "Апостол", про це Голова Служби Василь Грицак доповів Президенту України Петру Порошенку.

Правоохоронці затримали кур’єра на пункті перетину кордону "Плетенівка" на Харківщині. Громадянин України у мікроавтобусі з російськими номерами намагався приховано переправити до РФ стародавнє видання. Співробітники спецслужби встановили, що чоловік за гроші погодився доставити раритетну книжку замовникам з міста Шебекіно у Білгородській області Росії.

Апостол

За попереднім висновком доктора філологічних наук, професора кафедри бібліотекознавства та соціальних комунікацій Харківської державної академії культури, завідувача відділення книгознавства, колекцій рідкісних видань і рукописів Ігора Лосієвського, вилучена СБ України книжка може бути кириличним стародруком шістнадцятого – початку сімнадцятого сторіччя, під назвою "Апостол", який належить до історичних та культурно-наукових цінностей.

Всебічна інформація про рік видання, місце друку та походження книжки буде отримана після експертизи, призначеної досудовим слідством. // Прес-центр СБ України

 

You may also like...