На Запоріжжі затримано зловмисників, які викрали двох чоловіків та транспортний засіб

Запорізькі поліцейські, які відповідають за безпеку дорожнього руху, розшукали позашляховик та затримали осіб, котрі незаконно заволоділи автомобілем та викрали його власника із родичем.

20 листопада, о 19.20, до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області звернувся 39-річний мешканець села Андріївка. Чоловік повідомив, що група невідомих осіб, погрожуючи предметами, схожими на автоматичну зброю, незаконно заволоділи автомобілем його брата – позашляховиком «Фольксваген Туарег». Самого заявника з братом силоміць посадили до легковика та вивезли до Чернігівського району області, де викинули з авто й зникли у невідомому напрямку.

На Запоріжжі затримано зловмисників

 

Викрадений автомобіль власник напередодні придбав у Болгарії, не розмитнював та планував перепродати.

 

Інформацію було терміново передано всім поліцейським службам та постам. Вже за деякий час потому, на стаціонарному посту в селищі Василівка інспектори ДПС роти ДПС зупинили автомобіль, схожий за описом на розшукуваний. У салоні знаходилися троє чоловіків, які не змогли дати пояснень щодо належності «Туарега». Позашляховик, на якому вже знаходилися інші номери та всіх, хто у ньому знаходився, доставили до Бердянського відділу поліції.

 

Під час опитування затримані назвалися учасниками громадського об’єднання з сусідньої області. За їх словами, прибули до Бердянського району з метою покарати правопорушника, який займається продажем не розмитнених належним чином авто. Мабуть, під «покаранням» малося на увазі привласнення чужого автомобіля.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Згідно санкції останньої статті, правопорушникам може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі.

Вирішується питання щодо обрання стосовно затриманих запобіжного заходу. Встановлюється все коло осіб, причетних до згаданого злочину.

 

Управління безпеки дорожнього руху
ДПД Національної поліції України

You may also like...