Лікар наркодиспансера сфальшував висновок щодо вмісту алкоголю в крові високопосадовця (фото)

Учора, 26 листопада, близько 18:00, в Ужгороді поліцейськими було спіймано за керуванням позашляховика Mitsubishi Pajero у нетверезому стані заступника голови правління "КОМІНВЕСТБАНКу" Юрія Журкі.

 

Як інформує громадський правозахисник Віталій Грегор, серед ознак були виразний запах алкоголю та тремтіння пальців рук. Від проходження освідчення на місці банкір відмовився через «недовіру» до приладу патрульних та згодився пройти в Закарпатський обласний наркологічний диспансер.

Лікар наркодиспансера сфальшував висновок щодо вмісту алкоголю в крові високопосадовця

При освідченні черговим лікарем було виявлено в крові порушника 0,43 проміле алкоголю, що в 2 рази перевищує встановлену норму. Не зважаючи на це, лікар видав висновок, що особа з врахуванням загальних ознак твереза, не зазначивши як показники приладу, так і причини їх неврахування.

В зв’язку з ознаками підроблення була викликана слідчо-оперативно група. За наслідками чого Ужгородським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 366 ККУ "Службове підроблення" та почато досудове розслідування.

Банкіру поліцейськими було запропоновано пройти освідчення в Мукачівській ЦРЛ, однак він відмовився, оскільки дані результати його влаштовують.

"Залишається сподіватися, що керівництвом ЗОНДу буде розпочата негайна службова перевірка із відстороненням лікаря від виконання обов’язків, а слідство в свою чергу буде неупередженим та оперативним. Адже такі фальшування несуть суспільну загрозу вчинення ДТП особами, що в такий спосіб можуть уникнути відповідальності", – констатує В.Грегор. // Закарпаття онлайн

 

You may also like...