Розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно чиновника терористичної організації «ЛНР»

За клопотанням прокуратури Луганської області розпочато спеціальне досудове розслідування стосовно чиновника терористичної організації «ЛНР»

 Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою так званого «депутата Народної ради «ЛНР» у вчиненні ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 КК України  (участь у діяльності терористичної організації).

Вказаний «депутат» діє у складі терористичної організації «ЛНР», яка здійснює діяльність, спрямовану на відокремлення території Луганської області від України, на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, а також незаконну зміну меж території та державного кордону України всупереч Конституції України.

У зв’язку із переховуванням вказаної особи на тимчасово окупованій території Луганської області з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування.  

Довідково: санкції ч. 1 ст. 109 КК України та ч. 2 ст. 110 КК України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...