Україна та Ізраїль проведуть переговори щодо реадмісії

Для вирішення цього питання пропонується створити спільну робочу групу на рівні посольств та спеціалістів з міграційної служби. Про це йшлося у ході зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з міністром внутрішніх справ Держави Ізраїль Аріє Дері.

За словами очільника МВС, такі домовленості Україна має майже з усіма країнами Європейського Союзу.

МВС

Арсен Аваков підкреслив, що попри це Україну хвилює диспропорція щодо відмов у аеропортах для наших громадян у рамках безвізу.
«Нам потрібно серйозно подумати, як уникнути цієї ситуації. Я знаю, що з вашого боку були пропозиції змінити процес контролю при перетині кордону. Ми готові це обговорювати у рамках діючого законодавства. Але з іншого боку, ми також просимо вас поставитися з повагою до наших громадян, не ставлячи їх у «другий» сорт, коли вони здійснюють переліт. Це дуже важливо для нас», ‑ зауважив міністр внутрішніх справ.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Держави Ізраїль Аріє Дері зазначив, що із відміною віз у Ізраїлі стрімко зросла кількість осіб-претендентів на отримання притулку.

«Ми стали це помічати особливо в останні три роки. Побачили, що тисячі людей просять статус біженця у нашій країні. Але ми знаємо, що є багато шахраїв, які обманюють найбільш соціально незахищені верстви населення, вимагаючи гроші за отримання такого статусу біженця. Тому скоротили терміни розгляду подібних клопотань, які раніше складали близько трьох років», ‑ зазначив Аріє Дері.

За його словами, сьогодні Уряд Ізраїлю відніс Україну до категорії так званих «Safe State» («безпечних країн») і клопотання наших громадян щодо отримання притулку в Ізраїлі відтепер будуть розглядатися у значно стисліші терміни.

«Ми на рівні керівництва держави та міністерств зробили велику роботу, аби врегулювати це питання», ‑ додав очільник МВС Ізраїлю.

Департамент комунікації МВС України

You may also like...