На Київщині затримала голову сільради та комунальника, які вимагали 70 тисяч гривень хабара

Працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції та Києво-Святошинської місцевої прокуратури затримали посадовців під час одержання ними неправомірної вигоди.

В межах провадження правоохоронці встановили, що вказану суму коштів голова сільради та директор комунального підприємства вимагали від громадянина за підписання безоплатного договору щодо розчистки земельної ділянки, а також не перешкоджання останньому у вивезенні верхнього шару грунту.

хабар

18 жовтня оперативники Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції та слідчі Києво-Святошинської місцевої прокуратури затримали зловмисників під час отримання першої частини неправомірної вигоди  – 35 тисяч гривень.

Фігурантам справи загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел.довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...