На Хмельниччині поліцейські затримали групу вимагачів

Працівники карного розшуку спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції Хмельницької області, співробітниками Хмельницького управління ДВБ та за процесуального керівництва прокуратури задокументували злочинну діяльність групи осіб, яка вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини, зокрема, вимагання, на території Хмельниччини та сусідніх областей.

 

Молодики, погрожуючи застосуванням насилля та пошкодженням майна, примушували громадян передавати членам групи права на володіння нерухомістю. Також не гребували зловмисники і так званим «вибиванням боргів», виступаючи посередниками між позичальником та боржником і примушуючи людей погрозами до виконання цивільно-правових зобов‘язань.

затримання

Наразі за фактом злочинної діяльності групи відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (Вимагання). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення воді на строк від трьох до семи років.

Наразі двох членів групи правоохоронці затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...