На Донеччині затримали на хабарі т.в.о. командира військової частини

Детективи слідчого управління ГУНП в Донецькій області спільно з працівниками управління захисту економіки та військової прокуратури Маріупольського гарнізону викрили військовослужбовця, який намагався підкупити слідчого, щоб уникнути відповідальності за побиття підлеглих військових.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини був викритий поліцією у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 426-1 Кримінального кодесу України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень). Детективом поліції було встановлено, що чоловік причетний до побиття військовослужбовців.

хабар

Аби унинути судимості, підозрюваний запропонував працівнику слідчого управління неправомірну вигоду, про що поліцейський сповістив своє керівництво.

Сьогодні, 17 травня, зловмисник був затриманий у Маріуполі при передачі правоохоронцю хабара в розмірі 26 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

You may also like...