Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальний акт за фактом ДТП за участі правоохоронця

Слідчим відділом прокуратури Луганської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, вчиненого працівником правоохоронного органу Луганської області, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження

 

В ході досудового розслідування встановлено, що в липні 2017 року в денний час доби працівник структурного підрозділу ГУНП в Луганській області, керуючи технічно справним транспортним засобом – автомобілем марки ВАЗ, рухаючись по проїзній частині вулиці в м. Рубіжне Луганської області, в порушення вимог пунктів 10.1, 16.13 Правил дорожнього руху України, при наявності технічної можливості уникнути зіткнення транспортних засобів, допустив створення аварійної обстановки та скоїв зіткнення вказаного автомобіля з мопедом марки «Delta», під керуванням місцевого мешканця, 1956 року народження, який рухався по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водію мопеда завдані середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Органом досудового розслідування проведено комплекс слідчих (розшукових) дій та призначено ряд судово-криміналістичних експертиз.

За принципової позиції прокуратури області та на підставі беззаперечних доказів вини правоохоронця, останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

На теперішній час обвинувальний акт стосовно працівника структурного підрозділу ГУНП в Луганській області направлено до Рубіжанського міського суду Луганської області для розгляду по суті.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...