Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 14.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3051 заява про злочини. Вжитими заходами 1479 (48,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 15 розбійних нападів, 31 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортним засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 513 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 189 осіб, у яких вилучено 30,1 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2179 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

Протягом минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 192 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 30 осіб загинуло та 199 – травмовано.

У одному з селищ Сімферопольського району Автономної Республіки Крим у будинку за місцем проживання знайдено мертвим з травмою голови п’ятирічну дитину. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річну матір потерпілого, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона годину тому під час покарання за погану, на її думку, поведінку сина дерев’яною палицею заподіяла йому смертельні тілесні ушкодження.

У місті Сімферополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного жителя села Кіровського району автономії, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він цього року в зазначеному місті в квартирі громадянки під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці, після чого тіло виніс у підвал.

В селищі Любарського району Житомирської області на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями жителя села згаданого району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 47-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив потерпілого.

У селищі Котовського району Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері перебуваючи в згаданому селі в будинку своєї матері під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв господарці та її співмешканцю смертельні тілесні ушкодження.

У місті Кременчуці Полтавської області затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 7 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно працівника одного з управління з питань захисту прав споживачів. Він отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за невнесення до акту перевірки виявлених порушень порядку реалізації продукції в торговельній точці. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Запоріжжя працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства. Він надав до банку завідомо неправдиві відомості про наявність заставного майна, на підставі яких незаконно отримав кредит у сумі понад 1 млн. гривень. Слідчим відділом внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора й головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, відносно органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вони в лютому 2007 року, з метою заволодіння бюджетними коштами, надали неправдиву інформацію про суму відшкодування податку на додану вартість до відділу аудиту юридичних осіб державної податкової інспекції. На підставі складеної колишнім податковим інспектором фіктивної довідки вказані особи незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 2,5 млн. гривень. Зазначеною прокуратурою відносно податківця порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...