Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 25.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 423 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 786 (52,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 42 пограбування, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 47 осіб. У правопорушників вилучено сім гвинтівок, три пістолети, сім обрізів мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та майже 1,2 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 352 особи, у яких вилучено 14,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 440 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 42 особи.

Порушено 307 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 118 – у сфері службової діяльності, у тому числі 35 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 56 – у бюджетній сфері, 51 – у сфері банківської діяльності, 15 – у сфері приватизації, 14 – в агропромисловому комплексі та по 9 – у паливно-енергетичному комплексі й у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 29 060 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 058 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 78 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 14 осіб загинули та 85 – травмовані.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим 30 вересня минулого року у своєму будинку було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями 33-річну безробітну. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 43-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

Бейсбольна бита «вибила» 20 тисяч доларів і … людське життя…

У селищі Сиротиному Луганської області два тижні тому у своєму будинку було знайдено мертвим 29-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано раніше судимого 38-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень зайшов до будинку потерпілого, вбив його бейсбольною битою й викрав 20 тис. доларів США.

У місті Сімферополі днями на вулиці знайдено мертвою з травмою голови 24-річну безробітну місцеву жительку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 19-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

Щоб приховати викрадення ікон злодії підпалили пам’ятку архітектури!

У місті Яворові Львівської області на початку цього року сталося загорання дерев’яної церкви Успіня Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви (пам’ятка архітектури XVII століття), яке було ліквідовано через дві години. Люди не постраждали, але вогнем повністю знищено зазначену споруду. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні підпалу затримано двох місцевих жителів 18-ти та 19-ти років. Попередньо встановлено, що вони вночі зламали грати вікна, проникли до приміщення вказаної церкви й викрали сім ікон XV-XVI століття, чотири чаші та 250 гривень й, з метою приховування злочину, підпалили зазначену культову споруду. Частину викраденого вилучено.

Злодій більше не буде «пастись» поблизу вокзалу!

У місті Києві на станції метрополітену «Вокзальна» в результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцями затримано 53-річного громадянина Російської Федерації, який уранці на площі Вокзальній викрав у 26-річного жителя Кіровоградської області мобільний телефон. Викрадене вилучено.

Українок вже продають навіть київським сутенерам!

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті проведених оперативних заходів правоохоронцями затримано двох місцевих жительок 17-ти та 22-х років, які в серпні минулого року вивезли до міста Києва двох жительок міста Кривий Ріг, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації.

Житель Луганщини хотів стати «Рембо»?

У селищі Луганської області працівниками міліції затримано 45-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено автомат Калашникова та 33 патрони до нього.

У місті Харкові працівниками міліції затримано 30-річного чоловіка за місцем проживання якого вилучено 1,1 тис. капсул сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 21-річний місцевий житель власною автомашиною «Жигулі» під час обгону виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом «Мерседес» під управлінням 54-річного жителя згаданого міста, який перевозив 15 пасажирів. У результаті аварії водій автомашини «Жигулі» та три пасажири мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження, двох з яких госпіталізовано.

Зловмисники шахрайським шляхом отримали рішення суду на свою користь !

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновників товариства з обмеженою відповідальністю та посадових осіб приватного підприємства, які, використовуючи сфальсифіковану угоду щодо оренди майна приватного підприємства, звернулися до Господарського суду міста Києва, який своїм рішенням визнав згадане підприємство цивільним відповідачем, наклав арешт на будівлі та земельну ділянку (площа 2,5 га), які належать ПП та зобов’язав стягнути на користь ТОВ й вказаного ПП 1,9 млн. гривень. Вищим Господарським судом України зазначене рішення Господарського суду міста Києва було скасовано. Слідчим управлінням столичної міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин, шахрайство).

Колективним майном розпорядились вузьке коло зловмисників!

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб колективного підприємства, які, усупереч вимог Господарського кодексу України, без проведення загальних зборів трудового колективу зазначеного підприємства незаконно передали декілька об’єктів нерухомого майна на загальну суму 700 тис. гривень до статутного фонду новоствореного товариства з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки згаданому підприємству на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Злочинна група з 12 крадіїв діяла злагоджено!

У місті Маріуполі на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито 11 працівників ВАТ та директора ПП., які в минулому році скоїли розкрадання 13 тонн феромарганцю на загальну суму понад 281 тис. гривень. Слідчим відділенням Маріупольського міськуправління внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Працівниця лікарні налагодила свій прибутковий «бізнес»

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця клінічної лікарні, яка вимагала та отримувала хабарі від місцевих жителів за надання останнім висновків медичної комісії й отримання санітарних книжок без проходження ними медичних оглядів. Задокументовано 20 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 10 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Спливають нові епізоди «діяльності» хабарників!

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито у ході розслідування кримінальної справи порушеної прокуратурою міста у червні минулого року за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) посадовця районної державної адміністрації, виявлено ще один факт вчинення ним злочину. Він вимагав та отримав 5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за надання їй дозволу на розміщення торговельного кіоску.

На Тернопільщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито у ході розслідування кримінальної справи порушеної прокуратурою області за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), стосовно голови правління приватного агропромислового підприємства, виявлено ще один факт вчинення ним злочину. Так, у минулому році він вимагав та отримав майже 10,2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в придбані ним нежитлового приміщення.

Столичний УБОЗ врятував мільйон ПДВ!

В місті Києві працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в липні минулого року надали до Державної податкової інспекції Печерського району столиці підроблені документи щодо проведення безтоварних операцій й намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму 949 тис. гривень. Слідчим управлінням столичного главку за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Сільського голову спокусив хабар

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради, яка вимагала та отримала 5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за виділення йому земельної ділянки, яка належить згаданій сільраді. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Зловмисники «витягли» з банку 2,4 мільйона гривень!

У Шевченківському районі міста Чернівців працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника, економіста й кредитного інспектора філії акціонерно-комерційного банку та чотирьох місцевих жителів, які впродовж двох останніх років, використовуючи підроблені довідки про розмір заробітної плати, незаконно оформлювали кредити на неплатоспроможних громадян, а отримані грошові кошти в сумі 2,4 млн. грн. привласнили. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (види співучасників, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Посадовці ощадбанку записались до зловмисників!

У Менському районі на Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділення ощадбанку, які впродовж 2004 –2006 років за підробленими документами відкрили кредитну лінію на ім’я місцевого жителя без його відома й згоди на суму 150 тис. гривень. У подальшому, на підставі підроблених касових ордерів, правопорушники отримали 112,1 тис. грн., які привласнили. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191 і ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...