Наиболее резонансные преступления и события на 07.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 510 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 745 (49,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 63 пограбування, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено три пістолети, карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 500 грамів вибухівки та 331 набій.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 181 особу, у яких вилучено близько 11 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 659 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Порушено 175 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 62 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 25 – у бюджетній сфері, 19 – у сфері банківської діяльності, 13 – у сфері приватизації, 8 – в агропромисловому комплексі та 5 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24 741 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 062 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 97 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 9 осіб загинула та 124 – травмовані.

Стріляючи у бродячого пса чоловік влучив у сусіда

У селі Миколаївці Петропавлівського району Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 55-річного місцевого жителя, який уранці на вулиці згаданого села з незареєстрованої мисливської рушниці провів постріл по бродячій собаці, яким випадково поранив у голову 47-річного місцевого жителя. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У селі Тимошенкові Красногвардійського району Автономної Республіки Крим тиждень тому у своєму будинку було знайдено мертвим 27-річного чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Правоохоронці повернули додому проданих в сексуальне рабство жінок!

На Одещині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річну жительку міста Ізмаїл, яка в липні 2006 року вивезла до Російської Федерації двох жительок згаданого міста віком 20 та 25 років де продала їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

В Автономній Республіці Крим в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано жителя села Чорноморського району автономії та двох жителів Луганської області, всі віком від 21-го до 35-ти років. Попередньо встановлено, що вони в травні 2007 року вивезли до Російської Федерації 22-річну жительку згаданої області, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

Міліціонери «звільнили» студента від нахабних рекетирів!

У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано сімох громадян Республіки Азербайджан, які шахрайським шляхом заволоділи грошима у сумі 7,4 тис. доларів США 23-річного громадянина Ісламської Республіки Іран, студента, та, погрожуючи фізичною розправою, вимагали в останнього ще 5 тис. доларів США. Крім того, у трьох із затриманих вилучено по 1,5 грами кокаїну.

У місті Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох громадян Республіки Грузія віком від 21-го до 23-х років, які два тижні тому зламали замок вхідних дверей і проникли до квартири 78-річної місцевої жительки, пенсіонерки, та викрали 2 тис. грн., вироби із золота й мобільний телефон.

У селищі Міловому Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 39-річного громадянина Російської Федерації, який позаминулого вечора в загаданому селищі проник на територію домогосподарства 70-річного пенсіонера й викрав автозапчастини.

У селі Авратині Любарського району Житомирської області працівниками міліції затримано 49-річного громадянина Російської Федераці у якого вилучено фальшиву купюру номіналом 100 гривень.

Затримали зловмисника, що обікрав консула

У місті Ужгороді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного місцевого жителя, який у листопаді минулого року зламав замки вхідних дверей, проник до будинку консула Генерального консульства Угорської Республіки в місті Ужгороді й викрав комп’ютер, відеомагнітофон та телефонний апарат.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб заповідника, які в порушення вимог Законів України «Про охорону культурної спадщини», «Про природно-заповідний фонд України», без погодження з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища, Головним управлінням архітектури та містобудування Запорізької міської ради, Державною службою з питань національної культурної спадщини, уклали договір проекту на встановлення огорожі з гранітного каменю. Унаслідок цього на території загально-геологічного заказника загальнодержавного значення були проведені незаконні будівельні роботи за бюджетні кошти в сумі 128 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Самі не працювали, але грошима розпорядились

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб дочірнього підприємства державної акціонерної компанії. Так, між компанією та згаданим дочірнім підприємством упродовж 2005 – 2007 років було укладено ряд договорів на проведення науково-дослідних робіт з різних тематичних питань, але фактично роботи проводилися двома іншими товариствами з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що ДП перерахувало на розрахункові рахунки зазначених товариств відповідно 716 тис. грн. та 2,2 млн. тис. грн., які в подальшому було перераховано на рахунки інших суб’єктів підприємницької діяльності, що мають ознаки фіктивності. Слідчим управлінням ГУМВС України в місті Києві за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Дрібні проступки чиновник недорого «пробачав»

У Лебединському районі на Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Державного департаменту України з питань виконання покарань у Сумській області, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від засудженого з іспитовим строком чоловіка за не складання відносно останнього матеріалів про ухилення ним від виконання вироку суду. Задокументовано ще декілька фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 400 доларів США. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Не беріть хабар посередником у домовленостях!

У Славутському районі Хмельницької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця фізкультурно–спортивного товариства, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за продовження останній терміну договору оренди приміщення згаданого товариства. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Відшкодування ПДВ не для махінаторів!

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які у вересні минулого року підробили декларацію з податку на додану вартість щодо розміру податкового кредиту за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надали її до державної податкової інспекції й намагалися незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі 322 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

Податківець отримував «податки» напряму

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито чиновника державної податкової адміністрації, яка отримала 1,1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду нежитлових приміщень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

«Фальшивомонетній двір» закрили у Новокаховці

У місті Новокаховка на Херсонщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито відносно шістьох місцевих жителів віком від 18-ти до 25-ти років, які в приватному будинку одного х них влаштували майстерню по виготовленню фальшивих грошей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку та чотири фальшиві купюри номіналом 50 гривень. Слідчим відділенням міськвідділу міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

У місті Одесі оперативниками затримано двох місцевих жителів віком 21 та 32 роки у яких при обшуку вилучено по 1 граму героїну.

ДЗГ МВС України

You may also like...