Наиболее резонансные преступления и события на 09.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 477 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 698 (48,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 56 пограбувань, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, шість гранат, 1,8 кілограма вибухівки та 386 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 173 особи, у яких вилучено понад 10 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 513 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 53 особи.

Порушено 194 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 21 – у сфері банківської діяльності, 20 – у бюджетній сфері, по 17 – в агропромисловому комплексі й у сфері приватизації, 13 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності та 4 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 527 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 108 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 107 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинула та 115 – травмовані.

Працівники міліції завадили продажу чернігівчанок до Туреччини

На Київщині в міжнародному аеропорту “Бориспіль” в результаті проведених оперативних заходів правоохоронцями затримано 26-річну жительку міста Чернігів, яка намагалася вивезти до Турецької Республіки, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох жительок згаданого міста віком від 19-ти до 24-х років.

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного громадянина Російської Федерації, який днями на вулиці зазначеного міста відібрав у 63-річного місцевого жителя сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та особисті документи. Викрадене вилучено.

У місті Краматорську Донецької області працівниками міліції за місцем проживання 55-річного чоловіка вилучено чотири гранати та 68 патронів до різної зброї.

У селі Малому Жолудську Володимирецького району Рівненської області працівниками міліції затримано 35-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з використанням одного кілограма вибухівки.

У місті Херсоні в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано 22-річного працівника ГУМНС України в Херсонській області, у якого вилучено дві гранати РГД-5.

У місті Хмельницькому в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано 34-річного місцевого жителя та 32-річного жителя міста Житомир, у яких вилучено відповідно 300 та 100 таблеток “екстазі”.

Садове товариства «процвітало» на хабарах

У місті Феодосія Автономної Республіки Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову садового товариства, який вимагав та отримав 15 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за прийняття останнього до зазначеного товариства та виділення йому земельної ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які в минулому році незаконно реалізували приватному підприємству 10 ємностей та металевий навіс, а отримані грошові кошти в сумі 119 тис. грн. привласнили. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Протипожежну безпеку можна «купити»?

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця ГУМНС України в Дніпропетровській області, який вимагав та отримав 500 грн. хабара від завідуючої магазином за не складання відносно останньої адміністративного протоколу щодо порушення правил протипожежної безпеки. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Державний виконавець «вирішував» справи полюбовно

У Тячівському районі на Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Державної виконавчої служби, який вимагав та отримав 7,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за закриття відносно останнього виконавчого провадження за скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Посадовці планували «лівий» заробіток на експорті

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб корпорації, які в серпні 2006 року надали до податкових органів документи щодо здійснення експортної операції, де завищили вартість будівельних матеріалів, й на підставі цього незаконно отримали відшкодування ПДВ у сумі 150 тис. гривень. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Контрабандиста «експорту» затримано на Сумщині

У Глухівському районі на Сумщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито жителя міста Середина-Буда, який власною вантажівкою ГАЗ намагався вивезти з території України поза митним контролем товари народного споживання на суму 334,3 тис. гривень. Слідчими СБ України в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 КК України (замах на злочин, контрабанда).

ДЗГ МВС України

You may also like...