Криминальная хроника Украины на 14.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 524 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 817 (51,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 49 пограбувань, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено 5 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 200 грамів вибухівки та 450 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 200 осіб, у яких вилучено понад 21 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 065 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Порушено 175 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 30 – у бюджетній сфері, 22 – у сфері приватизації, 19 – у сфері банківської діяльності, 8 – в агропромисловому комплексі та 5 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 777 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 980 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 99 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 13 осіб загинула та 125 – травмовані.

Смерть після спільного застілля

У місті Броварах Київської області декілька днів тому у своєму будинку було знайдено мертвою 81-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи, її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 36-річного жителя Луганської області. Попередньо встановлено, що він удень в будинку потерпілої під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господарку.

Три кулі в живіт і сварці кінець

У місті Сімферополі наприкінці січня на вулиці знайдено в непритомному стані з вогнепальними пораненнями живота 37-річного місцевого жителя. Потерпілого було госпіталізовано. З місця події вилучено три гільзи та три кулі калібру 9 мм. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 43-річного місцевого жителя, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з невстановленої зброї поранив у живіт потерпілого. Заходи щодо розшуку зброї тривають.

У місті Чернігові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох громадян Республіки Грузія віком 22 та 25 років, які у січні на вулиці міста заподіяли тілесні ушкодження 36-річному місцевому жителю та відібрали в нього особисті речі.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявлено факт виготовлення та реалізації товариством з обмеженою відповідальністю фальсифікованої горілки. З незаконного обігу вилучено такої продукції на суму понад 660 тис. гривень. Слідчим управлінням УМВС України у Волинській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут, або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Чиновниця віддала державний мільйон у «добрі руки»

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця відділу капітального будівництва районної в місті Києві державної адміністрації, яка в минулому році, на підставі підроблених актів прийому виконаних робіт з реконструкції та облаштування навчально-спортивних баз (фактично роботи не проводилися), незаконно перерахувала понад 1 млн. грн. товариству з обмеженою відповідальністю. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

«Чужий серед своїх» нашкодив майже на 9 мільйонів!

У Шевченківському районі столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державного підприємства, який у минулому році, у порушення вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», безпідставно направив до Господарського суду міста Києва заяву про відмову вказаного підприємства від кредиторських позовів до дочірнього підприємства домобудівного комбінату в сумі 8,8 млн. гривень. Унаслідок протиправних дій правопорушника держпідприємству завдано збитки на зазначену суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Вишукана афера заради дармової землі!

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито чотирьох місцевих жителів, які в 2003 році підробили рішення селищної ради, унаслідок чого підставним особам були видані державні акти на право приватної власності на землю. Унаслідок протиправних дій правопорушників територіальній громаді завдано збитки на суму понад 1,4 млн. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.4 ст.190 та ч.2 ст.358 КК України (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, шахрайство й підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Підроблена документація принесла 9 гектарів!

У Борщівському районі на Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства та сільської ради, які в 2006 році, підробили технічну документацію із землеустрою на землі відкритого акціонерного товариства та незаконно видали приватним особам шість державних актів на право власності земельними ділянками загальною площею 9 га. Унаслідок протиправних дій правопорушників територіальній громаді завдано збитки на суму понад 630 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Деснянському районі міста Києва правоохоронцями на вулиці затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 1 грам кокаїну та 2 грами амфетаміну.

ДЗГ МВС України

You may also like...