В Донецкой области обезвредили особо опасную банду

Нещодавно до Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України звернувся 34-річний мешканець міста Торез Донеччини. Чоловік повідомив, що за вказівкою місцевого кримінального «авторитету» двоє посіпак відібрали у нього автомобіль ВАЗ-2106, побутову відеотехніку, паспорти родини та вимагають сплатити кошти в сумі 30 тис. доларів США. Заявник вказав: він змушений звернутися безпосередньо до центрального апарату спецпідрозділу БОЗ, оскільки побоюється імовірних корумпованих зв’язків зловмисників із місцевими правоохоронцями.

За вказівкою в.о. начальника ГУБОЗ МВС України Володимира Бедриківського до Донецької області виїхали найбільш досвідчені фахівці Главку. Разом з оперативниками регіонального УБОЗ було проведено спецоперацію, яку координував безпосередньо начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв.

В результаті оперативних заходів міліціонери викрили особливо небезпечну банду, яку очолював уродженець Торезу Руслан О. (1972 р.н.), раніше засуджений до 7,5 років позбавлення волі за розбій. Також убозівці вийшли на активних учасників злочинного угруповання, що займалося здирництвом, розбійними нападами та іншими тяжкими злочинами на Донбасі. Кістяк банди складався з п’яти осіб, уродженців Донеччини та Луганщини.

Гроші, здобуті від злочинної діяльності, бандити «відмивали» через вугільний бізнес, зокрема, мали у власності вугільний майданчик в районі однієї з шахт Торезу. Саме там працював і чоловік, який звернувся по допомогу до ГУБОЗ. У січні цього року заявник вирішив звільнитися за власним бажанням, на що кримінальний «авторитет» заперечив в агресивній формі. Вже за кілька діб норовистого співробітника члени банди вивезли в лісосмугу поблизу траси Донецьк-Торез і під тортурами змусили зізнатся у крадіжці грошей керівника «підприємства». Потім зловимисники забрали майно і документи потерпілого.

Під час огляду будинку, де мешкає лідер ОЗУ та його охоронець убозівці вилучили цілий арсенал зброї: 8 пістолетів, 9 гвинтівок, в тому числі, з оптичним прицілом, 2 мисливських рушниці, карабін, помпову рушницю, 4 корпуси гранати, 17 саморобних вибухових пристроїв, електродетонатори, патрони, речовину рослинного походження зеленого коліру (за попередніми даними, маріхуану), медичні препарати, котрі вживають наркомани та гроші в сумі понад 100 тис. грн. Також вилучено спецспорядження правоохоронних органів: комплекти комуфляжної форми, шеврони, маски, спецзасоби, зокрема, газові балончики «Терен-4», радіостанції і радіосканер, бронежилет, лазерні цілевказники, сталеві браслети, холодну зброю та інше.

Наразі Слідчим управлінням ГУМВС України в Донецькій області кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбачену ч.2. ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи щодо викриття усіх «подвигів» торезівської банди.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...