Криминальная хроника Украины на 21.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3665 заяв про злочини. Вжитими заходами 1831 (49,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 47 пограбувань, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, три пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 700 г вибухівки та 613 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 138 осіб, у яких вилучено 9,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4363 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Протягом минулої доби порушено 149 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 78 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 19 – у бюджетній сфері, 13 – у сфері приватизації, 9 – у паливно-енергетичному комплексі, 20 – у сфері банківської діяльності, 6 – в агропромисловому комплексі та 5 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22892 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1077 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 161 дорожньо-транспортний пригоді, у яких 18 осіб загинули та 189 – травмовані.

В місті Одеса на вулиці в багажнику згорілої автомашини відкритого акціонерного товариства було знайдено обгорілий труп. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони перебуваючи в зазначеній автомашині під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому, після чого вкинули тіло до багажника й підпалили згаданий транспортний засіб.

У місті Біла Церква Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного громадянина, особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він удень 18 травня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем місцевого жителя.

В селі Хотинського району Чернівецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 17-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці зайшов до будинку потерпілої, задушив господарку й викрав 400 гривень.

У місті Макіївка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він у квартирі громадянки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господарку.

У селі Краснопільського району Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жительку обласного центру. Попередньо встановлено, що вона вночі, у Києві викрала двомісячну дочку жительки Київської області. Дитину поміщено до Сумської обласної дитячої лікарні.

У столиці минулого року було скоєно розбійний напад на приміщення відділення акціонерного комерційного банку. У результаті проведення комплексу слідчо-оперативних дій у скоєнні цього злочину викрито раніше затриманого за скоєння аналогічних злочинів жителя міста Черкаси.

У місті Свалява Закарпатської області затримано 52-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 200 г вибухівки та електродетонатор.

У місті Алчевськ Луганської області затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки та електродетонатор.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та відкритого акціонерного товариства. Вони уклали між собою фіктивний договір поставки паливно-мастильних матеріалів на суму один мільйон гривень, на підставі якого під час провадження в справі про банкрутство згаданого ВАТ зазначене товариство незаконно ввійшло до складу кредиторів із сумою майнових вимог у розмірі 600 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора відкритого акціонерного товариства. Вона отримала одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про наявність водійського стажу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та одного з управлінь райдержадміністрації. Посадові особи зазначеного товариства надали до згаданого управління неправдиві відомості щодо загибелі посівів озимих і ярових культур від посухи в травні минулого року й незаконно отримали з державного бюджету України 417 тис. грн. фінансової допомоги (у березні минулого року вказаним товариством вже було отримано фінансову допомогу за збитки внаслідок загибелі тих самих посівів від пилової бурі). Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2. ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб райдержадміністрації. Вони в 2005 році не зробили перерахунок орендної плати за користування земельними ділянками товариством з обмеженою відповідальністю, унаслідок чого до двох сільських рад не надійшли грошові кошти в сумі 300 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони, шляхом проведення безтоварних операцій, сформували податковий кредит й незаконно отримали відшкодування ПДВ на суму близько одного мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

У місті Чернівці у результаті проведення спеціальної операції затримано 50-річного громадянина однієї з європейських республік (в Україні перебуває в приватних справах), за місцем тимчасового проживання якого вилучено понад 100 фальшивих купюр євро та доларів США. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

ДЗГ МВС України

You may also like...