Криминальная хроника Украины на 10.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 397 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 572 (46,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 50 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 430 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 125 осіб, у яких вилучено 1,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 915 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 106 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 42 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 786 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особа загинула та 205 – травмовані.

В місті Дніпропетровськ 6 червня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 4 червня в зазначеній квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

В місті Білозерськ Донецької області 7 червня в покинутій квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя одно з селищ. Попередньо встановлено, що він удень 4 червня в зазначеній квартирі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив потерпілу.

У Чернівецькій області в результаті проведення спеціальної операції викрито місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він замовив викрадення жительки одного з селищ. Замовника викрадення затримано. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

У Голосіївському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян Грузії. Попередньо встановлено, що вони ввечері 7 червня на вулиці під загрозою ножа відібрали в місцевого жителя, ноутбук й мобільний телефон.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що він удень 20 травня з контейнера громадянки Китайської Народної Республіки, викрав жіноче взуття на суму понад 8 тис. гривень.

У місті Стаханов Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він впродовж останніх двох місяців на міському кладовищі викрав металеві огорожі з п’яти могил.

В одному з селищ Харківської області на митному посту затримано громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучено 4 г марихуани.

на Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника медичного підприємства. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від місцевої жительки за видачу останній виписки з медичної картки її чоловіка. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державного підприємства. Він упродовж 2005-2008 років, без відповідної ліцензії, здійснював незаконну закупівлю та використовував для виробничих потреб речовини, які являються прекурсорами. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.320 та ч.1 ст.366 КК України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів й службове підроблення)

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році здійснили несанкціоноване підключення до газопроводу та безобліково спожили понад 26 млн. куб. метрів природного газу. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 22 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.185 КК України (крадіжка)

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника банку. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від співробітниці іншого банку за нерозголошення відомостей про видачу нею незаконних кредитів. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...