Поймали бывшего судью с Донбасса который был в бегах 8 лет

У результаті спецоперації працівників Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області у центрі Києва було затримано колишнього суддю Калінінського районного суду міста Горлівки Вадима Сидоренка (1963 р.н.). Наприкінці 2000 року за вироком Луганського обласного суду його було засуджено до 4 років позбавлення волі за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 168 (хабарництво) Кримінального кодексу України (у ред. 1960 року). Як повідомили УК в прес-службі ГУБОЗ МВС України, у квітні 1999 року суддя Сидоренко отримав хабар у сумі 300 доларів США від адвоката у справі за винесення судової ухвали на користь його клієнта. 6 лютого 2001 року рішенням судової колегії по кримінальних справах Верховного Суду України вирок щодо В.Сидоренка був залишений без змін і набув законної сили.

Тим часом екс-суддя залишив місце свого постійного мешкання і подався навтьоки. Ухиляючись від виконання вироку суду, колишній служитель Феміди примудрився засипати скаргами на дії правоохоронців Генпрокуратуру, Верховну Раду, Секретаріат Президента і, навіть, Європейський суд з прав людини.

Сьогодні зранку суддю-хабарника доправили до горлівського ізолятору тимчасово тримання. Чекати відповіді на свої апеляції він буде вже за ґратами.

You may also like...