Криминальная хроника Украины на 20.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3456 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 581 (45,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 47 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 26 електродетонаторів та 323 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб. У них вилучено 25,9 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 090 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 73 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 106 – травмовані.

 У Чернівцях на околиці міста у лісовому масиві було знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку. Нею виявилася 21-річна безробітна місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 18 листопада у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілу дерев’яною битою, а тіло, з метою приховування злочину, на власній автомашині вивіз до згаданого лісового масиву.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на початку вересня ц.р. в річці було знайдено з ножовими пораненнями труп невідомого чоловіка віком до 30 років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 4 вересня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого, а тіло вкинув до згаданої річки. Вживаються заходи щодо встановлення особи загиблого.

 У місті Мелітополі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 35-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уранці 17 листопада в квартирі 220рпічної місцевої жительки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв господарці ножові поранення. Потерпілу госпіталізовано.

 У місті Василькові Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він уночі 11 листопада в місті Києві підібрав ключі, проник до підвального приміщення, яке орендує 32-річний приватний підприємець, та викрав автозапчастини.

 У селищі Донецькому Кіровської міськради Луганської області за місцем проживання 18-річного студента вилучено 26 електродетонаторів та 4 набої калібру 5,6 мм.

 У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб одного з районних відділів земельних ресурсів, які виготовили на ім’я трьох жителів району без їх відома державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 2,58 га, що були виділені останнім як земельні паї ліквідованого колгоспу. У подальшому правопорушники підробили договори купівлі-продажу зазначених земельних ділянок на користь жительки Одеської області. Таким чином потерпілим завдано збитки на суму понад 105 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які підробили довідки про заробітну плату працівників згаданого товариства й незаконно отримали в акціонерному комерційному інноваційному банку кредити на загальну суму понад 1 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора приватного підприємства, який отримав 57 тис. грн. хабара від місцевого жителя начебто для передачі їх службовим особам управління земельних ресурсів за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,15 га. Прокуратурою одного з районів Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.368 та ч.1 ст.369 КК України (одержання хабара та давання хабара).

 В Артемівському районі Донецької області наряд міліції намагався затримати 32-річного раніше судимого місцевого жителя, підозрюваного в скоєнні крадіжки та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. Останній вчинив опір, накинувся на працівників міліції й заподіяв ножові поранення працівникові карного розшуку Дебальцевського міськвідділу внутрішніх справ. Вжитими заходами правопорушника затримано. Працівників міліції госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...