Задержан депутат Луцкого горсовета, вымогавший у предпринимателя 1,2 млн. гривень

До Управління ДСБЕЗ УМВС у Волинській області  надійшла інформація про факти вимагання та отримання хабарів депутатом Луцької міської Ради. Гроші він вимагав за вирішення питань про виділення в довгострокову оренду земельних ділянок у  Луцьку.

Розмір хабара визначався  індивідуально для кожного підприємця. В середньому він становив 50 тисяч гривень за  сотку землі, виділеної в оренду. Зловмисника було затримано «на гарячому», під час отримання ним першої частини хабара в сумі 100 тисяч гривень. Вимагача  схопили за руку під час передачі йому грошей  у автомобілі. А загалом за 1,2 мільйона гривень депутат обіцяв вирішити питання щодо надання підприємцю в довгострокову оренду земельної ділянки площею 0,265 га в Луцьку.

Наразі прокуратурою Волинської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу  України.

Загалом торік працівники міліції викрили 2297 фактів хабарництва. Найбільший хабар у сумі 42 мільйони доларів США був зафіксований у м.Бровари Київської області. Таку суму вимагали місцеві посадовці за сприяння у виділенні земельних ділянок. Їх було задокументовано під час отримання частини хабара, а саме 11 мільйонів гривень.

 ДЗГ та МД МВС України
 

You may also like...