Злодійські гастролі Україною закінчилися у Хмельницькому

32-річного громадянина Грузії із речовими доказами причетності його до крадіжок із транспортних засобів затримали працівники Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області.

Підозрюваний давно відомий не тільки правоохоронцям Хмельниччини, а й багатьох інших регіонів України. Молодий чоловік свого часу уже відбував покарання за крадіжки із автомобілів, але злочинний бізнес, очевидно, залишати не збирався.

Схема, за якою «працював», була доволі банальною, розрахована на безпечність українців. Спостерігаючи на автопарковках продуктових базарів або великих продуктових мегамаркетів за відвідувачами, які приїжджали на авто, він збагачувався не на одну тисячу гривень. Як правило, автолюбителі діставали прилюдно частину грошей із барсеток, залишали решту в автомобілі, не замикаючи його, а самі йшли розраховуватись за товар або завантажувати уже придбаний. Коли кабіна авто залишалася поза увагою господаря, злодій починав діяти. Спокійно відчиняв дверцята і забирав усе цінне. Якщо ж авто було зачиненим, а жертва здавалася дуже вигідною, зловмисник проколював колесо транспортного засобу та власним автомобілем їхав за ним, поки водій не дізнається про поломку, інколи і сам наздоганяв його та показував, що колесо спущене. Поки невдаха займався ремонтом, як правило, заднього лівого, злодій безперешкодно нишпорив у салоні.

Завдяки оперативно-пошуковим заходам працівникам карного розшуку вдалося встановити місцеперебування зловмисника та затримати його. За місцем проживання вилучено речі та документи, викрадені із чоловічої сумки, що лежала в автомобілі, та двісті фальшивих американських доларів.

Наразі доведена причетність затриманого до низки крадіжок із транспортних засобів тільки в обласному центрі, але у правоохоронців є усі підстави вважати його винним в аналогічних злочинах не тільки в усій Хмельницькій області, а й усього Західного регіону країни, яким, за словами підозрюваного, він останнім часом подорожував.

Юлія Гринь
, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...