В Донецкой области обезвредили «квартирную» банду в составе налогового мента и третейских судей

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю  ГУМВС в Донецькій області спільно з підрозділом внутрішньої безпеки ДПА знешкодили ОЗУ з корупційними зв’язками, яку очолював старший оперуповноважений податкової міліції Горлівської об’єднаної податкової інспекції Олег Ц. (1977 р.н.).  Окрім податківця до злочинного угруповання входили судді третейського суду, а саме: голова постійно діючого третейського суду при одній з місцевих асоціації Ігор Ц. (1973 р. н., старший брат податківця), президент місцевої юридичної асоціації Андрій О. (1977 р. н.), третейський суддя постійно діючого третейського суду при асоціації Руслан П. (1978 р. н.) та заступник голови третейського суду місцевої юридичної асоціації Сергій В. (1967 р. н.).

Як встановили оперативники спецпідрозділу БОЗ, учасники ОЗУ протягом 2007-2009 років займалися незаконним заволодінням квартирами, що мали відійти до комунальної власності. Так, один з членів угруповання, користуючись дружніми зв’язками з працівниками БТІ та агенцій нерухомості м. Єнакієве підшукував варіанти, де господар приватизованої квартири нещодавно помер, а його спадкоємці за невелике грошове винагородження відмовлялися від отримання квартиру у спадок. Після цього залучалися підставні особи для оформлення усного договору купівлі – продажу квартири. Потім підставна особа та нащадок зверталися до третейського суду з позовом щодо визнання усного договору купівлі – продажу законним, що потім підтверджувалося рішенням міського суду. В подальшому квартири реалізовувалися за ринковими цінами, а гроші розподілялися між членами ОЗУ.

Загалом у такий спосіб зловмисники незаконно заволоділи 32 квартирами на загальну суму майже 500 тис. дол.

За матеріалами УБОЗ Донецької області прокуратура м. Єнакієве порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...