Криминальная хроника Украины на 09.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 122 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 230 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім  фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 31 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено чотири пістолети, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, п’ять  одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 300 грамів вибухівки та понад 2,4 тисяч набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 27,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 475 осіб.           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

Протягом минулої доби порушено 126 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять  – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 109 – травмовані.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 5 квітня в будинку 44-річного безробітного, раніше судимого чоловіка було знайдено мертвою з травмою голови його тітку – 70-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано вищезгаданого племінника потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 4 квітня у власному будинку вбив дерев’яною палицею свою тітку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин,

В Оболонському районі міста Києва 6 квітня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 29-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 18-річного безробітного жителя Золотоніського району Черкаської області. Попередньо встановлено, що він вночі 6 квітня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Миколаєві 7 квітня в приміщенні приватного магазину було знайдено мертвою з рубаною раною голови 48-річну місцеву жительку, сторожа зазначеного магазину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 28 та 18 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 7  квітня, з метою крадіжки, проникли через вікно до приміщення згаданого магазину, де один із зловмисників пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив потерпілу, після чого нападники викрали мобільний телефон та 100 гривень. Зброю та частину викраденого вилучено.

У Корюківському районі Чернігівської області 6 квітня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 83-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 38-річного безробітного, раніше судимого жителя Сосницького району зазначеної області. Попередньо встановлено, що він увечері 6 квітня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, вбив господарку та викрав 60 гривень.

У місті Дніпропетровську 6 квітня до міліції звернулася 52-річна місцева жителька, редактор однієї з районних газет, яка заявила, що впродовж чотирьох останніх днів невідомий, шляхом віджиму ґрат вікна, проник до приміщення редакції зазначеної газети й викрав ноутбук та монітор до комп’ютера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Частину викраденого вилучено.

У місті Севастополі працівниками міліції затримано 39-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено пістолет ТТ, шість набоїв до нього та гранату РГД-5.

У місті Херсоні за місцем проживання 42-річного безробітного місцевого жителя, працівниками міліції вилучено гвинтівку, мінометну міну, три гранати Ф-1 та 30 набоїв до різної зброї часів Великої Вітчизняної війни.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови одного з районних судів міста Кривого Рогу, котрий у 2007 році, у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України “Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів”, під час розгляду цивільних справ щодо права власності місцевих жителів на земельні ділянки, виніс завідомо неправосудні рішення, унаслідок чого було незаконно відчужено понад 69 га землі загальною ринковою вартістю близько 5,8 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця обласної спілки споживчих товариств, який вимагав та отримав 30 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду приміщення сільського магазину. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства, які в минулому році внесли до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло майже три мільйони гривень обов’язкових платежів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...