Вигадавши історію про озброених грабіжників, хлопець намагався приховати, що вбив матір свого друга

У місті Яготин (Київська область) днями відбулася жахлива трагедія – убили матір трьох синів, молодший з яких цього року піде в перший клас.

Біля години ночі в міліцію подзвонив невідомий, сказав адресу й повідомив, що там зроблено подвійне вбивство. По приїзду лікарі швидкої допомоги констатували смерть господарки, а її 19-літнього сина в несвідомому стані із численними порізами особи й проникаючою раною в ліву легеню відвезли в лікарню.

«У двір увірвалися п’ятеро в масках, вони накинулися з ножем спочатку на Юру, потім на тітку Вику, я зумів утекти, перестрибнувши через забір, вони доганяли мене, я щосили намагався вирвати ніж,» – указуючи на порізані руки, розповідав 19-літній Славик.

Історія цього свідка для всіх, крім співробітників міліції, виглядала цілком правдоподібно. Але вже після двогодинного допиту в райвідділі Слава без якого-небудь каяття совісті й краплі жалю у фарбах розповідав про те, що трапилося,. Хлопець – сирота, він кілька місяців назад приїхав у Яготын пожити у своїх родичів. Незважаючи на молодий вік уже має кримінальне минуле – був суджений за крадіжку й зберігання патронів. З Юрою, середнім сином покійної Вікторії, вони були приятелями. У той вечір хлопці непогано відпочили, розпивали спиртне. Було вже досить пізно, коли вони прийшли до Юри додому випити чаю. За столом розв’язався конфлікт. Не довго думаючи гість схопив кухонний ніж і накинувся на Юру. Усе відбувалося вже у дворі. Коли приятель від нанесених ран знепритомнів, Славик повернувся в будинок, допив чай і ліг спати. Його розбудила господарка: «Де Юра?». «Дівчиська пішов проводжати,» – відповіла Слава.

Жінка вийшла у двір і, побачивши тіло свого сина, початку кричати. Злякавшись покарання, гість схопив ще один ніж і наніс матері свого друга п’ять ножових поранень. Одне з них довелося прямо в серце, що й послужило причиною смерті. У цей час чоловік Вікторії і її молодший син спали, старшого будинку не було – він ночував у бабусі. Славик знову ввійшов у будинок, налив ще чаю, випив його й, склавши свій варіант усього що происшли, пішов розповісти про всім своїм родичам. Вони й подзвонили тоді в міліцію.

На сьогоднішній день молодий нелюдь перебувати під вартою. Про вчинений не шкодує. Проти нього порушене кримінальна справа. Хлопцеві може загрожувати довічне позбавлення волі. Йому лише залишається молитися, щоб Юра залишився живий.

Юлія Синчак
, ОСО ГУМВД України в Київській області

You may also like...