Криминальная хроника Украины на 10.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 157 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 231 ( 43,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 31 пограбування, шість незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 625 грамів вибухівки та 506 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб. У них вилучено 136,7 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 845 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 125 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 113 – травмовані.

 У Дніпропетровській області 17 липня цього року у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 22-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у вбивстві працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком 21 – 29 років. Попередньо встановлено, що вони вбили потерпілого в його будинку під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

 В Ужгороді 8 вересня на вулиці було знайдено мертвим невідомого чоловіка віком до 55 років. Потерпілим виявився 24-річний безробітний житель Свалявського району Закарпатської області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного жителя Перечинського району цієї ж області, який на вулиці міста дерев’яною палицею завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У Новоайдарському районі Луганської області 8 вересня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою 74-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 28 – 37 років. Попередньо встановлено, що вони проникли на подвір’я односельчанки, завдали їй смертельні тілесні ушкодження й викрали з будинку 2,5 тисяч гривень.

 У Дарницькому районі Києва в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя та 38-річного громадянина Китайської Народної Республіки. Попередньо встановлено, що вони 8 вересня із службового кабінету директора приватної фірми – 44 – річного громадянина Китайської Народної Республіки, викрали 20 тисяч доларів США й 100 тисяч гривень (частину викраденого вилучено).

 У місті Євпаторія Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 31-річного безробітного, вдома в якого вилучено 400 грамів вибухівки.

 У місті Новомосковськ Дніпропетровської області працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 225 грамів вибухівки.

 У Чуднівському районі Житомирської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного жителя Житомира, у якого вилучено 44 кілограми марихуани.

 У Солом’янському районі Києва на вулиці працівники міліції затримали 50-річного громадянина Грузії, у якого вилучено два грами героїну.

 У місті Боярка Київської області на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучено грам героїну.

 У місті Сватове Луганської області працівники міліції затримали 58-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено шість кілограмів конопель.

 У Красноградському районі Харківської області працівники міліції затримали 36-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 50 кілограмів конопель.

 У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відкритого акціонерного товариства. Він, під час процедури санації цього товариства, уклав договір купівлі-продажу із товариством з обмеженою відповідальністю про реалізацію ВАТ як цілісного майнового комплексу за оціночною вартістю 3,5 мільйона гривень. Після цього зловмисник незаконно перерахував з розрахункових рахунків ВАТ на рахунок ТОВ 194,4 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він, шляхом шахрайства, заволодів коштами в сумі 6,8 тисяч доларів США та 28,5 тисяч гривень приватного підприємця за начебто виділення йому торгової площі на території цього товариства. Наразі задокументовано ще десять фактів отримання правопорушником коштів від приватних підприємців на загальну суму понад 30 тисяч доларів США. Слідчим управлінням ГУМВС України в Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони у травні цього року за підробленими документами незаконно вивезли до Чеської Республіки нову електричну піч для тигельної плавки вартістю 433,6 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із селищних рад Перевальського району. Вона вимагала та отримала три тисячі гривень хабара від місцевого жителя за неприйняття стосовно нього адміністративних заходів за незаконний видобуток вугілля на території сільради. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У місті Зимогір’я Слов’яносербського району Луганської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали місцеву жительку, яка за місцем проживання виготовляла фальшиві гроші. У правопорушниці вилучено 30 фальшивих купюр номіналом 100 гривень та дві – номіналом 50 гривень. Крім того, з помешкання зловмисниці було вилучено комп’ютерну техніку, якою вона користувалася для виготовлення фальшивок.

 У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителя Львова. Він минулого року, шляхом шахрайства, заволодів двома земельними ділянками двох жителів цього міста, які розташовані на території однієї із селищних рад, чим завдав збитки останнім на суму понад 424 тисячі гривень. Слідчим управлінням ГУМВС області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...