Криминальная хроника Украины на 10.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 921 заява про злочини. Вжитими заходами 2 056 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 35 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб, в яких вилучено автомат, гвинтівку, чотири пістолети, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 37 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 7,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 189 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 90 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 21 особа загинула та 115 – травмовані.

У Бердянську Запорізької області 8 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 38-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 8 листопада в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час раптово виниклої сварки.

У Дарницькому районі міста Києва 9 листопада на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 28-річного громадянина Російської Федерації Встановлено, що він зламав замок вхідних дверей квартири 28-річного безробітного місцевого мешканця, викрав ноутбук та DVD-програвач. Викрадене вилучено.

У Новопсковському районі Луганської області працівники міліції затримали 33-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він під загрозою вбивства вимагав та отримав у 59-річного безробітного місцевого мешканця 200 гривень Гроші вилучено.

У Сакському районі Автономної Республіки Крим з будинку 43-річного місцевого мешканця, інваліда 1-ої групи, працівники міліції вилучили автомат Калашникова.

В Артемівську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 51-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У Свердловській міськраді Луганської області працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 500 грамів вибухівки.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в цьому році, без наявності відповідних документів, самовільно зайняли земельну ділянку (площа 47,12 га), яка розташована на території ландшафтного заповідника. Таким чином державі завдано збитки на суму 449,7 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.197-1 і ч.3 ст.365  (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво й перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Ужгородського району, котра вимагала 800 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки (площа 1,6 га). Хабарницю затримано під час отримання частини хабара в сумі 400 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб закритого акціонерного товариств, котрі, виступаючи поручителями в отриманні кредитів двома приватними підприємствами, надали до філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна. У подальшому згадані підприємства незаконно отримали кредити на загальну суму 365 тисяч гривень. Слідчим відділом Олександрійського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222  (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

В Одесі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора районної інспекції енергонагляду електричних мереж, котрий вимагав та отримав, у якості хабара, два мобільні телефони (загальна вартість 6,6 тисяч гривень) від керівника товариства з обмеженою відповідальністю за незастосування до згаданого ТОВ штрафних санкцій за порушення правил обліку спожитої електроенергії. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...