Криминальная хроника Украины на 03.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 044 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 964 (38,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 44 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано дев’ятеро осіб, в яких вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 196 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 11,9 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 416 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 36 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них дев’ять – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 99 – травмовані.

 У селищі Великій Писарівці Сумської області 21 листопада на території власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 66-річного господаря та з аналогічними пораненнями – його 64-річну співмешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 58-річного безробітного, раніше судимого брата потерпілого. Попередньо встановлено, що він увечері 20 листопада в будинку свого брата вбив ножем господаря та його співмешканку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Барському районі Вінницької області 1 грудня на подвір’ї домогосподарства 87-річної пенсіонерки було знайдено мертвими із вогнепальними дробовими пораненнями голови господарку та її сина – 59-річного безробітного киянина. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 29 листопада в будинку потерпілої пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці, яка належить сину пенсіонерки, вбив потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

 У місті Саках Автономної Республіки Крим 1 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвим із рубаною раною голови 65-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного, раніше судимого мешканця селища Роздольне. Попередньо встановлено, що він увечері 21 листопада, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілого, сокирою вбив господаря й викрав телевізор та вироби із золота. Викрадене вилучено.

 У селищі Роздольному Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 1 грудня в будинку своєї 51-річної безробітної дружини під час раптово виниклої сварки вбив ножем 30-річну безробітну місцеву мешканку та завдав ножове поранення грудей господарці. Потерпілих госпіталізовано.

 У Львові 22 листопада на вулиці було знайдено мертвим 31-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 22 листопада на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Лисичанську Луганської області 7 серпня до приміщення філії банківської установі зайшов невідомий та під загрозою пістолета відібрав у касира зазначеної філії 5,8 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили раніше затриманого за скоєння аналогічних злочинів 21-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця.

 У Хмельницькому працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

 У Харкові працівники міліції затримали 44-річного безробітного мешканця Зміївського району Харківської області, в якого вилучили 10 грамів героїну.

 У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства державної автомобільної компанії, котрі впродовж 2006-2008 років завищили вартість виконаних робіт із капітального ремонту автодоріг місцевого значення й привласнили 4,38 мільйона гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районного відділення мисливського товариства, котрі впродовж сезонів полювання 2007-2008 років, не маючи на те законних підстав, видавали громадянам відстрілочні картки. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад 2,4 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління та бухгалтера садового кооперативу, котрі вимагали та отримали дві тисячі гривень хабара від мешканця Ленінського району автономії за прийняття останнього до членів зазначеного кооперативу та виділення йому земельної ділянки площею 0,09 гектара. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою Ленінського району автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцеву мешканку, котра на території торгівельного комплексу займалася незаконною реалізацією дисків для лазерних систем зчитування із записом комп’ютерних програм. Внаслідок цих дій правовласнику продукції (юридична фірма) завдано збитки на загальну суму 423 тисячі гривень. У правопорушниці вилучено понад 600 контрафактних дисків. Слідчим відділом Київського райвідділу Донецького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в період з січня 2008 по вересень 2009 років підробили податкові декларації з ПДВ, до яких внесли завідомо неправдиві відомості щодо здійснення фінансово-господарських операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей у фіктивного приватного підприємства на загальну суму майже 78,2 мільйона гривень й безпідставно сформували податковий кредит на суму понад 13 мільйонів гривень. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на згадану суму, у вигляді несплати обов’язкових платежів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...