Батьки – вбивці

Якими потрібно бути людьми, щоб спромогтися вбити власну дитину та й ще покинути мертве тіло немовляти у смітнику? На це питання правоохоронцям намагаються відповісти двоє жителів м. Бахмач Чернігівської області, які взимку минулого року безжалісно позбавили життя своєї рідної доньки. 

Роман і Валентина познайомилися у компанії своїх друзів під час хмільного застілля. У той час жінці було 30 років, а йому 37. У свої 30 років Валентина встигла не лише народити двох дітей, але і лишитися прав на батьківську опіку. А все через пияцтво. Після того, як дітей до себе забрала їх бабуся, Валентина зовсім втратила голову і пила горілку безпросвітно. 

Коли жінка зустріла Романа, то у ньому вона не лише знайшла людину з яким можна разом випити, а і коханого чоловіка. Через кілька днів Роман переїхав до Валентини у її квартиру. Обидва вони ніде не працювали, гроші то позичали у знайомих, то перебивалися короткотривалими заробітками. І всі отримані кошти витрачали звичайно ж на «оковиту».

Через три роки спільного життя, Валентина дізналася, що вагітна. Нічого не повідомивши Роману, вона пішла до лікарні і стала на облік. Згодом, коли у жінки з’явився живіт та вона помітно погладшала, їй довелося розповісти про вагітність Роману. «Я не хочу ставати батьком. Мені це не потрібно. Чому ти мене не попередила раніше, зробила б аборт чи ще щось. Народжувати будеш у моїх знайомих у м. Шостка Сумської області. І народиш там, і залишиш там, щоб ніхто нічого не дізнався» – почав кричати на жінку Роман.

Тож як задумали, так і вирішили зробити. Коли підходив час народжувати, вони сіли до електрички і поїхали до Шостки. Під час поїздки вони встигли випити пляшку горілки і тут… Валентина зрозуміла, що вона ось-ось народить. «Так, не хвилюйся, зараз буде зупинка у Кролевці, ми швидко вийдемо і щось придумаємо» – наказав чоловік.

Біля залізничного вокзалу, де встала пара була лісопосадка, тому перше, що спало їм на думку – народжувати у кущах.

«Я у той момент не дуже розуміла, що коїться, бо була досить п’яною. Народила я швидко, пам’ятаю лише те, що Роман сказав, що це дівчинка і, що сам розбереться з нею. Після цього я на деякий час просто знепритомніла. Коли оговталася, то поряд не було нікого» – так розповідає про те, що сталося Валентина. Як потім з’ясували правоохоронці, чоловік ударив немовля декілька разів по голові, чого вистачило для того, щоб дівчинка одразу ж померла. Бездиханне тіло маленької дитинки він поклав у поліетиленовий пакет і викинув його у найближчий смітник. Після цього він спокійно повернувся до жінки і вони разом поїхали все ж таки провідати свої друзів у Шостці.

Звістка про те, що бомжі у м. Кролевець Сумського району на сміттєзвалищі знайшли труп немовляти облетіла усю Україну. Правоохоронці Кролевецького райвідділу міліції почали перевіряти сусідні райони та області, поки не натрапили на слід у Бахмацькому районі Чернігівської області. Як з’ясувалося, до них звернулися працівники місцевого пологового будинку і повідомили, що ніяк не можуть знайти жінку, яка вже давно повинна була народити, але до них так і не прийшла.

Звичайно ж у цей же день були затримані підозрювана пара, тобто вищезгадані Роман і Валентина. У скоєному злочині вони одразу ж зізналися. «Не бажана це була дитина. Не хотів я її. Валентина спочатку благала залишити її, але я розумів, що у нас не має грошей, щоб кормити її та виховувати. Я спочатку не збирався вбивати, але потім, щось на мене найшло і я подумав, що це єдиний вихід» – намагається виправдовуватися Роман. Жінка майже нічого не може розповісти, лишень карає себе, що не встигла зупинити свого коханого.

Тепер, горе – батькам доведеться за свій вчинок відповідати перед законом. Проти них міліціонери порушили кримінальну справу за ст. 115 Кримінального Кодексу України «Умисне вбивство». Сподіваємося, що у них вистачить часу, щоб у повній мірі зрозуміти, що вони накоїли. Затриманим загрожує довічне позбавлення волі. Але ті, хто дізнався про цю трагедію кажуть, що це надто легке покарання за безглуздо занапащене маленьке життя.

Анна Скоробагата, СЗГ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...