Задержан грабитель сумского банка

Працівники Сумського міського управління ГУМВС України в області розкрили тяжкий злочин – розбійний напад на відділення банку.

Близько 10 години 9 квітня до приміщення відділення «Укрсіббанку» за адресою м. Суми, проспект М. Лушпи, 31, зайшов молодий чоловік. Покрутившись хвилинку біля вікна каси та вивчивши курс валют, клієнт банку задав працівниці фінустанови кілька звичних питань на зразок – чи можна у вас придбати 1 тис. доларів, потім приклав слухавку мобільного телефону до вуха, нібито з кимось розмовляючи, і неспішно вийшов на вулицю.

Проте вже через 20 хвилин, цей же чоловік знову зайшов до відділення банку і на ходу дістаючи з кишені куртки пістолет попрямував до операційної кімнати банку. «Нікому не рухатись! Руки на стіл, щоб я бачив» – сказав загрозливо, спрямувавши зброю на двох жінок – працівниць установи. «Всі гроші, що є, складайте в пакет!..».

Потім, отримавши від переляканої касирки гроші –32 тисячі гривень, 1 тисячу доларів США та 1 тисячу російських рублів, швидко вийшов з банку та побіг у бік річки Псел.

Отямившись від того, що сталося, налякані працівники банку викликали міліцію, яка негайно почала розшук злочинця.

Як повідомив заступник начальника ГУМВС – начальник Сумського міського управління міліції полковник міліції Володимир Гланц: «Для розкриття цього тяжкого злочину були задіяні всі сили і засоби. Працювали і оперативники , і міліція громадської безпеки. Завдяки тому, що камери відеоспостереження банку зафіксували зловмисника у момент вчинення  ним злочину – у міліції був чіткий портрет підозрюваного. Основну роботу з розкриття цього злочину виконали працівники Зарічного райвідділу міліції, кримінального розшуку Сумського міськуправління та апарату ГУМВС України в області. Уже наступного дня ми з’ясували особу людини, яка вчинила розбійний напад, з’ясували де ця людина проживає, склад сім’ї. Мною особисто була дана вказівка провести бесіди з близькими родичами підозрюваного. У зв’язку з тим, що злочинець був озброєний в час вчинення злочину, опергрупа, під час затримання його, знаючи, що у підозрюваного є зброя, могла у разі необхідності теж застосувати зброю. Крім цього батькам підозрюваного було роз’яснено, що подальше переховування їх сина буде недоцільним, бо його врешті – решт затримають, і їх батьківський обов’язок переконати сина щодо добровільної здачі правоохоронцям. Все це буде враховано у ході досудового слідства та при призначенні йому покарання» – додав Володимир Наумович.

І вже у неділю, 11 квітня, підозрюваний у вчиненні розбійного нападу сам з’явився до Зарічного райвідділу  міліції та написав явку з повинною. Сьогодні, 23-річний житель смт. Ворожба Білопільського району знаходяться під вартою. Стосовно нього порушено кримінальну справу по ч.3 ст.187 КК України «Розбій» і йому може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.

Що ж змусило молоду людину стати на шлях злочину? – Він пояснює це постійною нестачею грошей та неможливістю влаштуватись на роботу з гідною зарплатою. Грошима, якими він заволодів зловмисник так і не встиг скористатися. Вночі, після пограбування, він закопав їх на городі вдома під деревом… А вже через день,гроші вилучила міліція. Незабаром вони будуть повернуті банку.

Володимир Кузьменко, СЗГ СМУ ГУМВС України в Сумській області 

You may also like...