Перекрито канал надходження в Україну контрабандних фішок для підпільних гральних закладів

Виконуючи Закон України «Про заборону ігорного бізнесу» працівники відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України на Одеській залізниці разом із працівниками Управління Податкової Міліції ДПА в Приморському районі м. Одеси проводять спільні оперативно-розшукові дії щодо встановлення осіб, які порушують вимоги вищевказаного Закону.

Так, при проведенні оперативно-розшукових заходів працівники міліції  в березні перекрили канал, через який надходили ігрові фішки для підпільних гральних закладів. 

На платформі вокзалу ст. Одеса-Головна був затриманий 28-річний громадянин Російської Федерації, у якого були виявлені засоби для здійснення незаконних азартних ігор (гральні фішки) в кількості понад сім тисяч штук. Дані фішки ввезені на територію України з приховуванням від митного контролю без декларування. Цей громадянин організував і здійснив перевезення залізничним транспортом гральних засобів з метою іх подальшої реалізації в гральних закладах Одеси. Також було встановлено джерела, котрі користувалися цим гральним обладнанням.

Працівникам міліції даний громадянин РФ був відомий ще з січня цього року, коли співробітники ДСБЕЗ УМВС України на Одеській залізниці затримували його у потязі сполученням «Москва-Одеса». Тоді він в м’яких іграшках, а саме двох великих ведмедях, також перевозив ігральні фішки. Правоохоронці передали його працівникам таможні, які склали по цьому факту адміністративний протокол. Виявилось, що зловмисник знаходився в Одесі без права займатися підприємницькою діяльністю, але займався нею, на чому і попався.

При перевірці гральних закладів, а саме покерного клубу, розташованного в центрі Одеси, було зафіксовано незаконну гру в покер, при чому незаконна гра здійснювалася відразу на семи покерних столах.

Під час перевірки покерного клубу були вилучені ігрові фішки, які незаконно ввезені в цьому році на територію України, в кількості 5954 шт. на загальну суму 3,2 млн. гр., гроші загальною сумою більше 10 тис. грн., комп’ютерна техніка та ігрове обладнання на суму більше 140 тис. грн.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи по ст. 203 КК України. Підготовлено матеріали до суду про застосування штрафних санкцій на суму понад п’ять мільйонів гривень. Проводиться дослідча перевірка.

Сектор зв’язків з громадськістю
УМВС України на Одеській залізниці

You may also like...