Криминальная хроника Украины на 20.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 810 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 721 (46,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – пять вбивств, два розбійних напади, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 898 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 4,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 333 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.

Упродовж минулої доби порушено 195 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, в яких 11 осіб загинуло та 80 – травмовано.

У Донецькій області 17 травня на території садового товариства у колодязі було знайдено в стані гнильного розкладу з травмою голови тіло невідомого чоловіка. Ним виявився 53-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 травня на території зазначеного товариства завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло вкинув до колодязя.

У Сумській області 17 травня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим із вогнепальним дробовим пораненням голови 78-річного місцевого жителя, пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 травня на подвір’ї потерпілого пострілом із саморобного пістолета вбив господаря, викрав три тисячі гривень та бензопилу. Частину викраденого вилучено.

У Запорізькій області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком від 23 до 49 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 18 червня минулого року через незачинені двері балкону проникли до квартири 43-річного безробітного місцевого жителя, завдали йому ножове поранення живота, викрали 40 тисяч гривень, чотири тисячі євро, дві тисячі доларів США та ювелірні вироби.

У місті Донецьку 19 травня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 15 травня з автомобіля 53-річного місцевого жителя викрав тисячу гривень та особисті документи.

У Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для подальшої сексуальної експлуатації двох 17-річних місцевих жительок.

У місті Вишгороді Київської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 145 пігулок трамадолу.

В Одесі 19 травня працівники міліції затримали 28-річного громадянина однієї з сусідніх держав, у якого вилучили 100 грамів амфетаміну.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб фермерського господарства, котрі незаконно включили до складу членів вказаного господарства вісім сторонніх осіб, яким було видано державні акти на право власності на земельні ділянки, загальною площею 15,4 гектара. Унаслідок цих дій правопорушників державі завдано збитки на суму 4,5 мільйона гривень. Природоохоронною прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райдержадміністрацій та колишнього начальника управління Держкомзему в тому ж районі, які вимагали 90 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому у власність земельної ділянки площею 1,5 гектара для приватного будівництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб митного посту, котрі, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах двох приватних підприємств, не здійснили належний контроль, що призвело до оформлення телевізорів (4,2 тисяч штук) під виглядом моніторів до комп’ютерів, на які не розповсюджується нульова ставка митного збору. Унаслідок цих дій правопорушників державі завдано збитки на суму 1,5 мільйона гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

 

You may also like...