За «неправильний» чай – окропом в обличчя та ножем у груди…

Констатувати смерть 34-річного Павла в одному з будинків у Рокитнянському районі, що на Київщині, нещодавно довелося місцевим міліціонерам та лікарям. Ніяк по-іншому, аніж безглуздою, цю трагедію не назвеш. 

Павло завітав до свого знайомого 53-річного Олексія, який раніше проживав із сестрою гостя. Як і прийнято, хазяїн запросив до столу – пообідати. Коли справа дійшла до чаю, відмовившись від гарячого напою, молодший товариш несподівано взяв склянку з окропом та вилив в обличчя Олексію. Після цього схопив сковорідку та почав наносити удари по голові, звалив хазяїна на підлогу і схопив ніж. «Звідки в мене взялася та сила, не знаю», – пояснює Олексій. Чоловік відштовхну кривдника, вихопив в нього ніж та кілька разів вдарив у груди. Коли зрозумів, що Павло вже не подає ознак життя, побіг до сусіда, щоб викликати міліцію та швидку.

Через опіки обличчя, черепно-мозкову травму та рани на голові лікарі надали Олексію необхідну медичну допомогу. У скоєному він зізнався. Рокитнянські правоохоронці порушили проти нього кримінальну справу за ст. 118 Кримінального кодексу України – умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони, що карається позбавленням волі на строк до двох років.

 

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...