Криминальная хроника Украины на 20.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 892 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 995 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, один розбійний напад, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 165 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ятеро осіб, у яких вилучено 25,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 820 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано шестеро підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 115 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 20 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 128 – травмовані.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим у своїй квартирі було знайдено мертвим 51-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Олександрійському районі Кіровоградської області 18 червня 70-річний місцевий житель, пенсіонер, під час відстрілу бродячих тварин, із власної зареєстрованої мисливської рушниці необережним пострілом поранив 13-річного місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зброю вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва 19 червня на вулиці працівники міліції затримали 35-річного іноземного громадянина, який збув 23-річному безробітному місцевому жителю грам кокаїну. Покупця також затримано.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох працівників районної електромережі, котрі вимагали та отримали 1,6 тисячі гривень хабара від місцевої жительки за списання боргу за використану електроенергію. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі завищили обсяг виконаних робіт із будівництва транспортної розв’язки автодороги, чим завдали збитки державі на суму майже 670 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з відділів райдержадміністрацій, котрі підписали акт виконаних робіт із реконструкції районного будинку культури (роботи виконані не в повному обсязі) й незаконно перерахували відкритому акціонерному товариству 449 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість)

МВС України
 

You may also like...