Криминальная хроника Украины на 02.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 110 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 498 ( 40,9 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 37 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 249 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи. У них вилучено 59,9 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 410 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 225 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 71 – у сфері службової діяльності, у тому числі 18 – про хабарництво та два – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 115 – травмовані.

На Дніпропетровщині 27 червня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено в непритомному стані з вогнепальними дробовими пораненнями 28 – річного безробітного, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком 30 – 37 років. Попередньо припускалося, що, намагаючись помститися, ці особи прийшли на подвір’я потерпілого та один із зловмисників поранив його з невстановленої вогнепальної зброї. У ході проведення слідчих дій було встановлено, що вбив потерпілого інший 41-річний підозрюваний із тієї ж "трійки" пострілом із власного зареєстрованого мисливського карабіна. Його також затримано. Зброю вилучено.

У Києва 1 липня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він минулої ночі під час раптово виниклої сварки вбив ножем жителя Херсонської області та завдав ножові поранення двом жителям Вінницької області, віком 21 – 22 роки. Двох поранений госпіталізовано.

У Львівської області 3 червня у лісосмузі на околиці одного з селищ було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями невідомого чоловіка віком до 30 років. Ним виявився 40-річний безробітний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, який у лісосмузі завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Луганської області 1 липня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він минулої ночі на вулиці завдав тілесні ушкодження 25-річному безробітному місцевому жителю під час раптово виниклої сварки. Потерпілого госпіталізовано.

У Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 45-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, з квартири якого було вилучено 6,2 літра екстракційного опію та 36 кілограмів макової соломки.

У місті Житомир на вулиці працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 19 років, у яких вилучено 74 пігулки “екстазі”.

У місті Запоріжжя 30 червня у результаті проведення спеціальної операції на вулиці працівники міліції затримали 35-річну іноземку, у якої вилучено 185 грамів канабісу.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, під час оформлення документів на ввезення на територію України виробничої лінії для випуску панелей із спіненого полістиролу, занизили її вартість, у результаті чого державний бюджет недоотримав понад 500 тисяч гривень митних платежів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця однієї з райдержадміністрацій. Він вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в оформленні документів та отриманні дозволу на оренду земель водного фонду (ставка) площею 4,5 га. Зловмисника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...