Неповнолітні дівчата перетворили гру на садистське знущання зі своєї однолітки

У Городоцькому районі Хмельниччини троє неповнолітніх дівчат півдня збиткувалися та знущалися над своєю одноліткою, примушуючи її пити сечу та цілувати їм ноги. 

Одинадцятирічна хмельничанка тільки тиждень як приїхала на відпочинок до бабусі у село. Особливої дружби ні з ким не водила, спілкувалася лише із сусідською малолітньою дівчинкою. Того дня на вулиці до них підійшла однолітка городянки, роззнайомилась та запропонувала прогулятися селом трохи подалі від помешкань.

Поблизу сільського пасовиська місцева молодь збудувала невеличку хатку із непотрібних дощок та фанери, де часом збиралися під час дощу. Сільське життя трохи різниться від життя жителів міста, у першу чергу, через невелику кількість мешканців на певній території, які хочеш не хочеш, а щодень зустрічаються десь у магазинах чи на сільських роботах, або опосередковано дізнаються новини одне про одного. Тож і знайомства між молоддю відбуваються набагато швидше — кого боятися, як усі одне одного знають. Тож дівчинка і не думала відмовлятися від спілкування із новою знайомою, навпаки, рада була дізнатися про дозвілля своїх одноліток на селі, тим більше взяти у цьому участь.

Десятирічна подруга городянки з ними не пішла, а коло сторожки на них уже чекала ще одна місцева жителька одного з ними віку. Тож трійко дівчат мило спілкувалися, як то завжди буває, розповідали одне одній історії про шкільні пригоди, вчителів та й, напевне, про перші залицяння. Якби потерпіла знала, чим для неї закінчиться самовільний похід із незнайомими подругами за село, мабуть, вона була б більш обачливою. За якусь годину, її сусідці стало нудно самій, і вона приєдналася до дівчат, от тоді все й почалось. Коли городянка зауважила, що час йти додому, ініціаторка прогулянки, нібито граючись, дістала ножа, приставила до горла дівчині та почала погрожувати, що заріже її. Потерпіла дуже налякалася й почала плакати, але це тільки піддало жару малолітнім розбійницям. До жорстокої гри приєдналась ще одна нова приятелька і вони по-черзі залякували дівчину, кололи її ножем, тягнули за волосся, загороджуючи вихід зі сторожки. Її ж подруга тільки мовчки спостерігала за діями розбишак, боячись робити зауваження, аби також не опинитися у ролі жертви. Потім дівчата вибігли з хатини та зачинили потерпілу у темряві, погрожуючи назавжди там її залишити, коли ж побачили, що у їх бік прямує якась жінка із коровою, забігли назад та насильно затулили рот бідолашній, щоб та не покликала на допомогу.

Час біг, і додому таки потрібно було з‘явитися, аби не викликати занепокоєння рідних. Жорстокі зловмисниці це розуміли, але отримане задоволення від відчуття власної значимості взяло верх і вони вигадали більш витонченішу екзекуцію: пообіцяли відпустити городянку, якщо та, замість води, нап‘ється їх сечі. І одна, й інша випорожнились у якусь брудну бляшанку та примусили випити бідолашну її вміст. Але і цього садизму їм здалося замало, тож дівчина, щоб вийти, нарешті, із задушливої комірки, мусила ще й облизувати та цілувати тим ноги, позаяк дівчата раптом «перетворилися» на королівн, а вона ж була «плебейкою». Після цього, заплакану та налякану дівчину відпустили додому, але ще певний час «вигулювали» на свіжому повітрі, щоб та оклигалась від пережитого жаху та приниження. Наостанок пригрозили, щоб нікому не розповідала про «цікаво» проведений час. Подруга-сусідка, яка стала свідком усіх знущань, тільки співчутливо дивилась на товаришку, мовляв, тобі ж все одно, а мені ж тут жити і у школі щодня бачитись із ними — сваритися не можна.

Працівники відділення служби у справах дітей Городоцького РВ УМВС України в Хмельницькій області стверджують, що дівчата, які здійснили протиправні дії відносно потерпілої, характеризувалися у селі не як зразкові, але й негативу, як такого, теж не було — часом могли витворити, як усі діти, якісь збитки. Що ж спонукало школярок до подібних садистських дій по відношенню до своєї однолітки, сказати важко. Самі вони особливої уваги цьому не надають — звичайна рольова гра, от тільки якби вона не була з окрасою злочину.

За кримінальні вчинки своїх дітей відповідатимуть їх батьки. Згідно частини 4 статті 184 КупАП за вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які перебачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, їм доведеться сплатити штраф у сумі від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...