Нардепи вимагають від Міноборони пояснень щодо повісток через електронний кабінет

Отримання повістки може бути під питанням через відсутність у людини смартфону чи доступу до інтернету

Комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки очікує роз’яснень від Міноборони щодо повісток, які, за законопроєктом №10449 розсилатимуть через електронні кабінети. Про це заявив заступник голови комітету Єгор Чернєв в ефірі телемарафону.

Чернєв додав, що хотів би почути позицію Міністерства закордонних справ з приводу того, чи впораються консульські відділи з такими завданнями. «Чи дійсно це дасть якісь результати? Чи дійсно люди через це повернуться, а не навпаки – ми їх втратимо назавжди», – поцікавився депутат.

Як раніше повідомлялося, у новому законопроєкті про мобілізацію в Україні пропонується надсилати повістки про виклик до територіальних центрів комплектування (ТЦК) у електронному кабінеті призовника. При цьому повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянин її не бачив.

Нагадаємо, 30 січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Коментарі та зауваження до законопроєкту враховані спільно з Генеральним штабом, Урядом та народними депутатами. В Міноборони зазначили, що законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобовʼязаних. // Главком

You may also like...