Покинула маленьку доньку одну в квартирі на 12-му поверсі без їжі та води: судитимуть горе-матір

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 19-річної громадянки за фактом залишення в небезпеці (ч. 1 ст. 135 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена залишила свою доньку, якій було лише два з половиною роки, одну в квартирі на 12-му поверсі у Холодногірському районі м. Харкова.

Дівчинка була зовсім одна три дні: з 30 серпня до 2 вересня 2023 року.

Як стало відомо, «небайдужа» матір пішла «в гості» до свого коханця. У цей час її маленька донька, яка з народження має проблеми із серцем, перебувала без їжі, води, за наявності вільного доступу до газової плити та вікон, в антисанітарних та небезпечних умовах.

Обвинувачена навіть не врахувала того, що житлові квартали Харкова постійно перебувають під масштабними обстрілами з боку збройних сил рф, і дитина може постраждати.

Дівчинку врятували сусіди, яких майже добу затоплювали з квартири безталанної матері. Піднявшись, вони почули, як плаче дитина, та одразу звернулись до правоохоронців.

Наразі дівчинка у безпеці та проживає з родичами.

Справа розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування проводив СВ ВП №2 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...