Заблоковано міжнародну діяльність: Климпуш–Цинцадзе засудила заборону влади на участь Порошенка у закордонних форумах

Влада заблокувала міжжнародну діяльність депутатів фракції “Європейська Солідарність” на чолі із пʼятим президентом України Петром Порошенком.

Про це заявила голова комітету з питань інтеграції України до Євросоюзу Іванна Климпуш-Цинцадзе після зустрічі з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

«Ми щойно вийшли з кабінету Голови Верховної Ради України, до якого ходили вчергове зі спробою обговорити спільні виклики для України на міжнародній арені, стосовно подальшої підтримки України і необхідності координувати наші спільні зусилля для підвищення нашої спроможності захищатися і переборювати московську навалу», – повідомила депутатка.

“На жаль, в межах цієї зустрічі ми тільки з’ясували те, що чергова серйозна робота нашої команди на чолі із п’ятим Президентом України Петро Порошенком у міжнародній царині заблокована. Петру Порошенку заборонений виїзд до участі у Мюнхенській безпековій конференції. Аргументація спікера стосовно того, чому це відбувається, просто не витримує жодної перевірки не реальність і взагалі на яку-небудь аргументованість”, – зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила – це продовження традиції перешкод міжнародній діяльності всієї команди “ЄС”.

“Тому що й Ірина Геращенко як наша представниця в Парламентській асамблеї ОБСЄ постійно має заблоковані відрядження. Я так само як голова комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу не можу взяти участь у величезній конференції в Берліні і продовжити нашу роботу. Так само це стосується і інших наших колег”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, у травні 2022 року українська влада вже двічі встигла заблокувати поїздку Петра Порошенка за кордон у складі у делегації в Парламентській асамблеї НАТО у Вільнюсі. Згодом лідера української опозиції не випускали на переговори до США, Польщі, Угорщина та інших країн світу. Всупереч українському законодавству фактично невиїзними стали й народні депутати від “Європейської Солідарності”, яким таким чином представники влади заважають виконувати свої прямі обов’язки  й представляти Україну за кордоном на переговорах з нашими західними союзниками.  // “Прямим”

You may also like...