12 років ув’язнення отримав житель Житомирщини., який за образу помстився смертельними ножовими пораненнями

нож

За публічного обвинувачення прокурора Коростенської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

Його засуджено до позбавлення волі строком на 12 років та стягнуто матеріальних і моральних збитків на понад 500 тис грн.

Прокурор у суді довів, що неодноразово судимий 28-річний житель Коростенського району декілька років тому скоїв жорстоке вбивство односельчанина.

Це сталося зимового грудневого вечора. Напередодні обвинувачений з приятелем, прихопивши алкогольні напої, прийшли до знайомого додому, де спільно «відпочивали» зі спиртним. Згодом зателефонував потерпілий, якого  також запросили у гості.

Близько 23:00, коли усі добряче були «підігріті» градусом алкоголю, між засудженим та 21-річним потерпілим виникла суперечка. Спершу вони вийшли  на вулицю та нібито порозумілися. Проте коли повернулися у будинок, парубок знову зневажливо висловився про обвинуваченого, дорікнувши йому кримінальним минулим. Та ще й при цьому продемонстрував кухонний ніж.

Образливі слова на свою адресу та зверхня поведінка розлютила чоловіка. Він вдарив кривдника скляною банкою по голові, від чого той впав. Однак і на цьому не зупинився. Схопивши ніж, накинувся на лежачого потерпілого та заподіяв йому численних ножових ударів. Від одержаних поранень хлопець помер.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

You may also like...