4000 доларів за вплив на закриття справи – ДБР затримало оперуповноваженого ДФС

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали старшого оперуповноваженого Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві під час одержання неправомірної вигоди за зловживання впливом (ч. 3 ст. 3692 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, працівник ДФС вимагав 4 тисячі доларів США у засновника юридичної особи. За «винагороду» оперуповноважений обіцяв вплинути на прийняття слідчим рішення про закриття порушених щодо заявника кримінальних проваджень за несплату податків, фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом і повернення йому вилученого майна.

https://dbr.gov.ua/sites/default/files/2020-02/PHOTO-2020-02-26-10-13-29.jpg

Під час одержання другої частини хабара у сумі 2 тисячі доларів США працівника ДФС затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – Служба безпеки України та Управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

ДБР

You may also like...