₴600 тис. за можливість укладення договорів підряду – судитимуть колишнього посадовця Чернівецької ОДА та його спільників

Чернівецькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно членів організованої злочинної групи – колишнього посадовця Чернівецької ОДА та його спільників, за фактами одержання неправомірної вигоди, складення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також закінченого замаху на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За даними слідства, колишній заступник начальника одного з управлінь Чернівецької ОДА вимагав та одержав від підприємця «відкат» в розмірі 6% від суми виконаних у 2020 році будівельних робіт за можливість подальшого укладення договорів підряду.

Щоб унеможливити викриття своєї злочинної діяльності посадовець створив організовану групу, до якої залучив службову особу Служби автомобільних доріг в області та двох керівників суб’єктів господарювання. Неправомірну вигоду у розмірі 600 тис грн учасники групи одержали у безготівковій формі на рахунок підконтрольного товариства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...