Бухгалтер Національного університету 7 років отримувала зарплату неіснуючого працівника

Київської місцевою прокуратурою № 10 міста Києва направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього бухгалтера Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Як встановлено досудовим розслідуванням, у 2012 році з метою заволодіння грошовими коштами, виділеними державою на зарплату працівникам закладу, підозрювана вигадала неіснуючу особу, відомості про яку внесла до програмного забезпечення для автоматизованого розрахунку заробітної плати.

Нет описания фото.

Надалі упродовж 2012-2019 років бухгалтер отримувала у касі університету заробітну платню замість вигаданої особи, спричинивши державі збитки на суму майже 800 тис. грн.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману. Санкція статей передбачає до трьох років позбавлення волі.

Зазначимо, що у ході досудового слідства підозрюваною, яка наразі звільнена з посади, до державного бюджету відшкодовано майже 500 тисяч гривень.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...