Чинному «першому заступнику керівника уряду» так званої «лнр» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру 56-річному громадянину України за фактом добровільного зайняття посади в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, уродженець Луганщини, добровільно погодився обійняти керівнику посаду у незаконному органі окупаційної адміністрації.

Відповідно до т.зв. «указа главы луганской народной республики о формировании правительства луганской народной республики от 27.09.2023» підозрюваного призначили «первым заместителем председателя правительства луганской народной республики».

Працюючи у так званому уряді самопроголошеної лнр, чоловік взаємодіє з засобами масової інформації, бере участь у пропагандистських акціях на підтримку окупаційної адміністрації рф, своїми діями формуючи серед місцевого населення та світової спільноти враження про легітимність дій окупантів.

Наразі чоловік продовжує обіймати вказану посаду у так званому уряді окупантів.

Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Слідство триває.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється СУ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...